MY KTEO

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Τέσσερα νέα συμπτώματα, σύμφωνα με βρετανική μελέτη


Πονοκέφαλοι, ρίγος, απώλεια όρεξης και μυϊκοί πόνοι μπορεί να συνιστούν συμπτώματα κορονοϊού σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη και προστίθενται στα συνηθισμένα, δηλαδή απώλεια όσφρησης, γεύσης, επίμονο βήχα, και πυρετό.

Τα παραπάνω προέκυψαν σύμφωνα με την μελέτη REACT του Imperial College του Λονδίνου που συνέλλεξε ερωτηματολόγια και τεστ Άγγλων κατά το διάστημα Ιουνίου 2020 και Ιανουαρίου 2021.

Στην ίδια μελέτη σημειώνεται πώς το 60% όσων νόσησαν δεν ανέφεραν κανένα σύμπτωμα, ωστόσο όσοι είχαν συμπτώματα διαπιστώθηκε πώς αυτά διέφεραν ανάλογα με την ηλικία τους.

Έτσι, το ρίγος συνδέθηκε με όλες τις ηλικιακές ομάδες, οι πονοκέφαλοι ήταν πιο συχνοί σε άτομα ηλικίας 5 έως 17 ετών, και η απώλεια όρεξης σε άτομα ηλικίας 18-55.

Η τελευταία ηλικιακή ομάδα (18-55) ανέφερε συχνότερα και μυϊκούς πόνους. Ακόμη, οι ασθενείς ηλικίας 5-17 ετών ήταν λιγότερο πιθανό να αναφέρουν πυρετό, επίμονο βήχα και απώλεια όρεξης σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Ο καθηγητής Paul Elliott, διευθυντής του προγράμματος REACT στο Imperial, δήλωσε: «Αυτά τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι πολλά άτομα με COVID-19 δεν θα ελεγχθούν – και ως εκ τούτου δεν θα απομονωθούν – γιατί τα συμπτώματά τους δεν ταιριάζουν με αυτά που έχουν δηλωθεί ως συνήθη συμπτώματα στην τρέχουσα καθοδήγηση δημόσιας υγείας.