MY KTEO

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου μέλους του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ - Βουλευτή Ευβοίας

 


Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η απάνθρωπη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας όπου εκτεταμένες περιοχές παραμένουν χωρίς νερό, ρεύμα, κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.

Ήδη καταγράφεται 1 θάνατος ηλικιωμένου που έμεινε χωρίς ρεύμα και βοήθεια, ενώ δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για 2ο θάνατο και εγκλωβισμένους κατοίκους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι εγκληματική! Δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα, διαβεβαίωνε για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού καλλιεργώντας εφησυχασμό  και  τελικά το βασικό σχέδιο ήταν η σύσταση «μένουμε σπίτι», θέτοντας σε κίνδυνο ζωές συνανθρώπων μας. 

Εδώ και τώρα:

           Να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και να προστατευτεί η υγεία και η ζωή των κατοίκων. Ιδιαίτερη μέριμνα να υπάρξει για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

           Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς τα νοσοκομεία και τα ΚΥ του νομού, η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ασφαλής διακομιδή ασθενών.

           Να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα και να παρθούν μέτρα για να μην δημιουργηθούν νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

           Σε δήμους που επιβάλλεται, να κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς καθυστέρηση.