MY KTEO

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε από τα ξεσπάσματα θυμού του παιδιού μας


Περίπου το 14% των παιδιών έχουν ξεσπάσματα θυμού που διαρκούν πάνω από πέντε λεπτά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα!

Οι επιστήμονες λένε ότι πρόκειται για φυσιολογικές αντιδράσεις για τις οποίες οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν εκτός κι αν συμβαίνουν πολύ πιο τακτικά και με πολύ έντονα.

Ένα παιδί που έχει προβληματική συμπεριφορά είναι πολύ εύκολα να αναγνωριστεί από έναν ειδικό, που είναι σε θέση να διακρίνει πότε κάποιες αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες και πότε όχι.

Στην προσχολική ηλικία, μεταξύ 3-5 ετών καλό θα είναι να εξετάζουμε τέτοια ενδεχόμενα και να μην τα αφήνουμε να διαιωνίζονται γιατί αργότερα μπορεί να γίνουν μεγάλα και δυσεπίλυτα.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι γονείς με παιδιά που έχουν καθημερινά έντοντα ξεσπάσματa θυμού, χωρίς μάλιστα προφανή αίτια, θα πρέπει να ζητάνε επιστημονική συμβουλή, ούτως ώστε να αποφύγουν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον.

Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, μόνο το 8,6 % των νηπίων ν έχουν καθημερινά ξεσπάσματα θυμού, ενώ το 84% εμφανίζουν τέτοιες αντιδράσεις σπανιότερα.

Επίσης, ανησυχητικό είναι για ένα παιδί να χρησιμοποιεί βία όταν θυμώνει αναπτύσσοντας έντονη επιθετικότητα, οπότε πρέπει να ανακαλύψουμε τα αίτια της συμπεριφοράς του.


Πηγή: mother.gr