MY KTEO

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Δωρεά στο Ορφανοτροφείο της Μητροπόλεως


Αφού λόγω της κατάστασης της πανδημίας, δεν φαινόταν ορατό το ενδεχόμενο να βρεθούν όλα τα μέλη της «Θεατρικής Δράσης» μαζί και να κόψουν την βασιλόπιτα, βρήκαν άλλο κόλπο για να εφαρμόσουν το παραδοσιακό έθιμο.

Μετά από πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, παρέλαβε ο καθένας στο σπίτι του, ένα κομμάτι πίτα με έναν αριθμό από το 1 έως το 20 (19 είναι τα μέλη της θεατρικής ομάδας) Όποιο νούμερο κληρωνόταν ως τζόκερ την Κυριακή 31/1/2021, αυτός θα κέρδιζε το φλουρί που ήταν ενθύμιο από ένα χρυσοχοΐο. Αν κληρωνόταν το νούμερο 20 το δώρο θα πήγαινε στο Ορφανοτροφείο της Μητροπόλεως. Τελικά η τύχη όπως ήταν αναμενόμενο, έκλεισε το μάτι σε έναν από τους 19, που όμως αποφάσισε να  χαρίσει το δώρο στο ορφανοτροφείο. Μάλιστα, τα περισσότερα μέλη συμπλήρωσαν από 10 έως 20€ έκαστος και έτσι το συνολικό ποσό, παραδόθηκε στον πατέρα Ιερόθεο με σκοπό να μοιραστεί ισόποσα ως χαρτζιλίκι στα παιδιά.

Η δημοσιοποίηση της πράξης, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει άλλους συνανθρώπους και να αναλογιστούν κοινωνικές ομάδες, που αυτή την περίοδο, δεν ζουν κάτω από τις …καλύτερες συνθήκες.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Γιάννης Μαρκόπουλος