MY KTEO

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Σε ποιους άνδρες στοιχίζει περισσότερο η απιστία σύμφωνα με έρευνα;


Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Human Behaviour, οι μπαμπάδες που επενδύουν χρόνο και χρήμα στα παιδιά τους είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν εντονότερα τη ζήλια τους όταν η σύντροφός τους τούς απατήσει, σε σύγκριση με εκείνους που δεν ασχολούνται τόσο ενεργά με την ανατροφή του παιδιού.

Όπως αναφέρει ο Geoff Kushnick, ανθρωπολόγος στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU) που συμμετείχε στην έρευνα, ενώ οι προηγούμενες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στις διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, η μελέτη αυτή διερεύνησε τις πολιτιστικές διαφορές, στις οποίες περιλαμβάνεται και η συμμετοχή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών.

«Το κρίσιμο εύρημα που προέκυψε από τους διάφορους πολιτισμούς που μελετήσαμε ήταν ότι όσο περισσότερο χρόνο επενδύει ένας πατέρας στα παιδιά του, τόσο πιο πολύ ζηλεύει αν ανακαλύψει ότι η σύζυγος ή η σύντροφός του τον απάτησε.

Είτε κάποιος ζει σε ένα μικρό χωριό της Ινδονησίας, είτε σε μια πολυπληθή γειτονιά του Λος Άντζελες, οι κανόνες σχετικά με τη σεξουαλικότητα και την πατρότητα επηρεάζουν σημαντικά τη ζήλια που αισθάνεται κάποιος όταν νιώθει προδομένος από το σύντροφο της ζωής του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας της μελέτης Δρ. Kushnick.


govastileto.gr