MY KTEO

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ – ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ - ΚΥΜΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας


Η νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, τα νέα περιοριστικά μέτρα, είναι αποτέλεσμα της μη λήψης έγκαιρων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του λαού στις βασικές εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα ΜΜΜ και τα σχολεία. Είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας που για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας μετατρέπονται σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας μίας νόσου. Όλα αυτά γιατί η υγεία του λαού λογίζεται ως κόστος για το κράτος και ως πεδίο για κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνει και η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στο Αλιβέρι και την Κύμη. Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρά η ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όπως και διενέργεια rapid test από Περιφέρεια - Δήμο και ΕΟΔΥ. Δεκάδες έχουν προσφύγει σε ιδιωτικό εργαστήριο για διενέργεια τεστ καθώς τα κουτσουρεμένα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης «κόβουν» όσους επιθυμούν να κάνουν προληπτικά τεστ αν δεν είναι «στενή επαφή» επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Η ανησυχία εντείνεται καθώς κρούσματα υπάρχουν σε εργοστάσια και super market της περιοχής, ενώ αρκετοί συντοπίτες μας μεταβαίνουν καθημερινά για δουλειά στην περιοχή της Χαλκίδας, των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου όπου επίσης τα κρούσματα είναι αυξημένα. Ιδιαίτερα την τελευταία βδομάδα υπάρχει διασπορά και στη μαθητική κοινότητα με τμήματα σχολείων και σχολεία να κλείνουν σε Αλιβέρι και Κύμη.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή και με συνεχείς παρεμβάσεις έχει τονίσει την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας.

Τώρα ο λαός της περιοχής μας μέσα από τις διεκδικήσεις του, τα Σωματεία και τους Συλλόγους του πρέπει να επιβάλει:

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, του Νοσοκομείου Κύμης και των Περιφερειακών Ιατρείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ώστε έστω και τώρα να καλυφθούν τα μεγάλα κενά ειδικά στο ΚΥ Αλιβερίου. Ενίσχυση αναγκαία ώστε να ανταπεξέλθουν οι Δομές Υγείας στις ανάγκες του εμβολιασμού, στην πίεση από το επερχόμενο «3ο κύμα» της πανδημίας, αλλά και στην ανάγκη συνέχισης του ιατρικού έργου για τα άλλα νοσήματα.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας (ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα) και ένταξή του στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς αντίτιμο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μαζικά επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος όπως, εργοστάσια, σχολεία, super market, Νοσοκομείο Κύμης, ΚΥ Αλιβερίου, γραφεία και εργοτάξια του Δήμου. Διασφάλιση μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με «σπάσιμο» των τμημάτων σε 15άρια, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστριών. Ναύλωση επιπλέων λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία χωρίς να συγχρωτίζονται.

Επίσπευση των εμβολιασμών με προμήθεια εμβολίων από όλες τις εγκεκριμένες πηγές ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος. Δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων και για τις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 65 ετών σε Κύμη και Αλιβέρι με πλήρη στελέχωσή και όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό.