MY KTEO

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ολομέλεια των Δικηγόρων: Την Παρασκευή θα ζητήσει άνοιγμα των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων


Πλήρες άνοιγμα των δικαστηρίων, πολιτικών και ποινικών , αναμένεται να ζητήσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην έκτακτη συνεδρίαση που ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης (που θα έχει και άλλα ζητήματα) είναι η νέα ΚΥΑ που θα καθορίζει τι θα λειτουργεί και τι όχι στα δικαστήρια.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του οι δικηγόροι θα ζητήσουν:, ειδικές διαδικασίες, δηλαδή αυτοκίνητα, εργατικά, οικογενειακές) με μάρτυρες!

 

–Ανοιγμα των Ποινικών Δικαστηρίων και εκδίκαση όχι μόνο υποθέσεων που βρισκονται στα όρια της παραγραφής.

 

Μάλιστα αν υπάρξει μπλόκο εκ μέρους των λοιμωξιολόγων για τις κόκκινες περιοχές , η δικηγόροι θα ζητήσουν να ανοίξουν τα δικαστήρια σε όλες τις άλλες περιοχές.

Ο τρόπος

 

Η ερώτηση βέβαια είναι πως θα γίνει αυτό , όταν είναι γνωστό ότι η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε έξαρση , η απάντηση που δίδεται είναι με όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς και τα μέτρα προστασίας.

 

Βέβαια η άλλη ερώτηση είναι “μα μπορούν να εκδικαστούν όλες οι πολιτικές ή ποινικές υποθέσεις ενός πινακείου;”.

 

Η απάντηση είναι πως “θα εκδικάζονται οι 5-6 παλαιότερες υποθέσεις των πινακίων ανάλογα με τον αριθμό κατάθεσης της αίτησης ή τον αριθμό σχηματισμού της δικογραφίας”.

 

 

 

Αυτή εν πολλοίς αναμένεται να είναι η πρόταση των δικηγόρων. Τι θα απαντήσει η κυβέρνηση ή καλύτερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων;

 

Το σενάριο του ανοίγματος των πολιτικών δικαστηρίων (με μάρτυρες;) είναι πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

 

Τι θα κάνουν οι δικηγόροι αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή τους; Θα φανεί στη συνεδρίαση….