MY KTEO

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Ραβιόλος: Η ώρα του ως εδώ έφτασε, κανένα νέο αιολικό πάρκο στο Δήμο Καρύστου


Ο Δήμαρχος Καρύστου στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετά την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή  επεσήμανε ότι καλούμαστε να διαχειριστούμε μια κατάσταση πουαποφάσισαν κάποιοι χωρίς να μας ρωτήσουν και αυτό είναι που τονίζω εξαρχής και σήμερα δικαιώνομαι πως εμείς απλά καλούμαστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση χωρίς να έχουμε καμία αποφασιστική ιδιότητα ή ακόμα, πλέον και γνωμοδοτική.

Το ΔΣ Καρύστου, καταγγέλλει την απόφαση της διυπουργικής για τη δημιουργία νέων αιολικών πάρκων στην Νότια Εύβοια δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά πως θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο για να το αποτρέψει.

Ο Δήμος Καρύστου αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας και οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση της ενεργειακής δραστηριότητας στη περιοχή θα έχει τεράστιες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειες.

Για το λόγο αυτό ζητούμε και διεκδικούμε να ακυρωθεί κάθε απόφαση για νέα αιολικά πάρκα στη περιοχή του δήμου Καρύστου. Η ώρα του ως εδώ έφτασε, κανένα νέο αιολικό πάρκο στο Δήμο Καρύστου