MY KTEO

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία


Η κακοκαιρία «Μήδεια» σαρώνει ολόκληρη τη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός.

Γι' αυτόν τον λόγο έκτακτη συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη λαμβάνουν μέρος οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόντες επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.