MY KTEO

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Βορίδης – Δημόσιο: Θα σας φέρω &… κομπιούτερ – Τι εξαγγέλλει για άδειες, μισθοδοσία, συμβασιούχους (εικόνα)


Μετά την «διαρροή» για το «μπόνους παραγωγικότητας» στους δημοσίους υπαλλήλους που κανείς δεν διαβεβαιώνει ότι δεν θα συνδεθεί με ποινές που, όπως επί υπουργίας Μητσοτάκη, μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε διαθεσιμότητες και απολύσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με νέα διαρροή, υπόσχεται αναβάθμιση του apografi.gov.gr σε e- ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, εξαγγέλλοντας, στην ουσία, όσα ήδη υπάρχουν!

Στο οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, έχει… χρονοκαθυστέρηση ενός μήνα, καθώς (παρότι έχουμε φτάσει στην 9η Φεβρουαρίου), ακόμη δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία του Ιανουαρίου!

Τι είπε για μισθούς, παρατάσεις συμβάσεων

Θα σας φέρω και… κομπιούτερ στο Δημόσιο!
Με τη «διαρροή» του στα ο Μ. Βορίδης, το μόνο που δεν μας λέει είναι ότι θα φέρει.. κομπιούτερ στο Δημόσιο. Εξαγγέλλει, λοιπόν:

Πρώτον, ότι οι αναρρωτικές θα γράφονται κατευθείαν από τα νοσοκομεία. Όμως και σήμερα οποιαδήποτε πολυήμερη άδεια όχι μόνο πρέπει να δίνεται από Δημόσιο Νοσοκομείο αλλά εγκρίνεται και από αρμόδια Επιτροπή του Δημοσίου!

Δεύτερον, ότι οι συμβασιούχοι θα καταγράφονται απευθείας μέσω ΕΡΓΑΝΗΣ. Αυτό, όμως, γίνεται και σήμερα, καθώς οι φορείς του Δημοσίου έχουν ην υποχρέωση να καταγράφουν τους εργαζόμενους που προσλαμβάνουν στο ΕΡΓΑΝΗ!

Τρίτον, ότι μέσω apografi.gov.gr, θα ανιχνεύονται εκπαιδευτικές ανάγκες και κενά. Αυτός, όμως, είναι ο ρόλος του apografi.gov.gr. Να καταγράφει τους υπαλλήλους κάθε υπηρεσίας, τις ειδικότητες τους, τα εκπαιδευτικά τους προσόντα κλπ.

Τέταρτον, ότι για τη μισθοδοσία θα υπάρχει  απευθείας διασύνδεση με τις τράπεζες. Και σήμερα, όμως, οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν το μισθό τους μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τραπεζικών λογαριασμών που οι ίδιοι δηλώνουν!

Πέμπτον, ότι θα υπάρχουν αναλυτικά στατιστικά εργαζομένων ανά φορέα. Αυτό κάνει, όμως, σήμερα και η apografi.gov.gr, όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα:


www.aftodioikisi.gr