MY KTEO

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού και ενίσχυσης του Νοσοκομείου Καρύστου


Η νέα έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας, τα νέα περιοριστικά μέτρα, είναι αποτέλεσμα της μη λήψης έγκαιρων και ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του λαού στις βασικές εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα ΜΜΜ και τα σχολεία. Είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας που για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας μετατρέπονται σε Νοσοκομεία μίας νόσου. Όλα αυτά γιατί η υγεία του λαού λογίζεται ως κόστος.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνει και η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κάρυστο καθώς με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρά η ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ πλήθος κατοίκων της περιοχής - που δικαιολογημένα ανησυχούν - προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να λάβουν οδηγίες περιμένοντας ώρες στη γραμμή. Δεκάδες έχουν προσφύγει σε ιδιωτικό εργαστήριο για διενέργεια τεστ καθώς τα κουτσουρεμένα υγειονομικά πρωτόκολλα της κυβέρνησης «κόβουν» όσους επιθυμούν να κάνουν προληπτικά τεστ αν δεν είναι «στενή επαφή» επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Η ανησυχία εντείνεται μετά την φημολογία για κρούσματα σε μαθητές του Λυκείου Καρύστου.

Πέρα από τα αναγκαία δειγματοληπτικά τεστ που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη στην Κάρυστο είναι αναγκαίο να παρθούν έκτακτα μέτρα σε χώρους που συγκεντρώνεται ή επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων:

           Να μη λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες τα σχολεία στην Κάρυστο ώστε να πραγματοποιηθούν rapid test σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

           Να γίνουν άμεσα τεστ στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, των super market, του Δήμου, των τραπεζών και του ταχυδρομείου, παίρνοντας υπόψη ότι οι ώρες που έχουν οριστεί για τα rapid test είναι εργάσιμες.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού και την ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρύστου. Τώρα ο λαός της περιοχής μας μέσα από τις διεκδικήσεις του πρέπει να επιβάλει:

1.         Ενίσχυση του Νοσοκομείου Καρύστου και του Π.Ι. Μαρμαρίου με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του εμβολιασμού, στην πίεση που θα ασκηθεί σε ένα ενδεχόμενο «3ο κύμα» και να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο λαό της περιοχής.

2.         Μαζικά και επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ σε χώρους που συγκεντρώνεται πολύς κόσμος όπως το Νοσοκομείο, τα σχολεία, τα super market, ο Δήμος, οι τράπεζες και το ταχυδρομείο.

3.         Μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με «σπάσιμο» των τμημάτων, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστριών. Ναύλωση επιπλέων λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία χωρίς να συγχρωτίζονται.

4.         Επίσπευση των εμβολιασμών με προμήθεια εμβολίων από όλες τις εγκεκριμένες πηγές ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.