MY KTEO

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Δημάρχου Χαλκιδέων στον ΧΥΤΑ Χαλκίδας και στους ΧΑΔΑ της Δ.Ε. Αυλίδος


Επίσκεψη στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Χαλκίδας και στους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας και της Τοπικής Κοινότητας Φάρου της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδος, πραγματοποίησαν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλης Γραφάκος και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πορεία των έργων που υλοποιούνται από τον Δήμο Χαλκιδέων για την αποκατάσταση των παραπάνω ΧΑΔΑ, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Οι εργασίες αποκατάστασης, σύμφωνα με τον κ. Γραφάκο βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο εξέλιξης και ανταποκρίνονται πλήρως στις διατάξεις και στο πλαίσιο των προδιαγραφών που απαιτούνται.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Γουρνής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Πάνος και ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αυλίδος κ. Λευτέρης Λειβαδίτης.