MY KTEO

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ Εύβοιας: Από όλα αυτά μέχρι σήμερα φάνηκε ότι τελικά δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ΛΑΡΚΟ και απλά κέρδιζαν πολιτικό χρόνο


Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η ειδική διαχείριση ανέλαβε την διοίκηση της εταιρίας υλοποιώντας το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ μέσω της τροπολογίας. Ένα σχέδιο καταστροφικό για την εταιρία αλλά και για την οικονομία αφού η εταιρία και το κράτος έχουν χάσει εκατομμύρια από την πτώση της παραγωγής και από τις υψηλές τιμές του νικελίου.

 

Το σημαντικότερο όμως και αυτό που σηματοδοτεί την μεγαλύτερη καταστροφή είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα για το μέλλον των εργαζομένων και των οικογενειών τους οι οποίες κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να μείνουν στον δρόμο και στην ανεργία.

 

Οι πιέσεις των σωματείων είναι καθημερινές προς υπουργεία αλλά απάντηση καμία. Ο κύριος Σταϊκούρας μέχρι τώρα πετούσε το μπαλάκι στον πρώην υπουργό εργασίας κον Βρούτση ο οποίος δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα ΛΑΡΚΟ αφού το παρέπεμψε στην γενική γραμματέα κυρία Στρατινάκη.

 

Από όλα αυτά μέχρι σήμερα φάνηκε ότι τελικά δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ΛΑΡΚΟ και απλά κέρδιζαν πολιτικό χρόνο.

 

Τελικά η κυρία Στρατινάκη μας έκανε την τιμή να μας καλέσει σε τηλεδιάσκεψη και με πολύ αγάπη μας ανακοίνωσε ότι θα μας απολύσει όλους για το καλό μας πριν ακόμα έρθει ο ιδιώτης δίνοντας μας κάποιο επίδομα έως ότου βρούμε εργασία και ένα μέρος εργαζομένων θα επαναπροσληφθεί στην διαχείριση για την συνέχιση της εκκαθάρισης και λειτουργίας της εταιρίας.

 

Αν εσείς κύριε Σταικούρα , κύριε Σκρέκα, κύριε Χατζηδάκη, κύριοι βουλευτές όλων των νομών που δραστηριοποιείται η Λάρκο το λέτε αυτό κοινωνικό πακέτο και μέριμνα για τους εργαζομένους λυπούμαστε αφού αποδεικνύεται ότι τόσο καιρό μας κοροϊδεύατε και τα δάκρυα και η αγωνία σας για τους εργαζομένους ήταν ένα μεγάλο

ΨΕΜΑ.

Εμείς όλοι οι εργαζόμενοι μέσω των σωματείων απορρίψαμε αυτόματα αυτό το σχέδιο ομόφωνα και ξένα λέμε ότι δεν δεχόμαστε να χαθεί καμία θέση εργασίας καμία οικογένεια στον δρόμο.

 

Μας επιβάλλατε περικοπές και εν μέσω πανδημίας μεγαλύτερες από ότι θα έπρεπε χωρίς αποτέλεσμα αφού αν οι μισθοί μας ήταν το πρόβλημα σήμερα η ΔΕΗ θα έπρεπε να πληρώνεται κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει εδώ και μήνες και με τιμή νικελίου υψηλή.   Αστοχία ή αποτυχία;

 

Κύριοι αρμόδιοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές δώστε λύσεις πραγματικές για την εταιρεία, λύσεις όμως που θα συμπεριλαμβάνουν και τους εργαζομένους, λύσεις που θα υπολογίζουν και τον παράγοντα άνθρωπο-εργαζόμενο άλλωστε μας το χρωστάτε μόνο και μόνο για τους τόσους νεκρούς εργαζομένους τα τόσα χρόνια αλλά και για τον τίμιο αγώνα που έχουμε δώσει έως σήμερα πάντα με σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και συναδέλφους μας.

 

Κύριε ΣΚΡΕΚΑ το κεφάλαιο ΛΑΡΚΟ το γνωρίζετε πολύ καλά δώστε την προσοχή και την ανάλογη σοβαρότητα για την διάσωση της εταιρείας μαζί με όλους τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι:

 

Την ΛΑΡΚΟ δεν την κρατά ζωντανή κανένας διαχειριστής κανένας χθεσινός υπάλληλος της διαχείρισης. Την κρατούν ζωντανή ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων που πάντα την στήριζαν στα δύσκολα.

Σας καλούμε να είστε πάντα προσεκτικοί στους χώρους εργασίας σε αυτές τις δύσκολες εποχές για την εταιρεία αλλά και για την χώρα λόγω πανδημίας. Να γνωρίζετε ότι τα σωματεία κινούνται πάντα με γνώμονα τις δικές σας αποφάσεις χωρίς να πάνε να αδικήσουν κανένα εργαζόμενο παλιό ή νέο.