MY KTEO

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή Ψαθά σε Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη για την έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων εγκατάστασης συγκροτήματος αιολικών πάρκων


Επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη απέστειλε ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς σχετικά με την έγκριση εγκατάστασης αιολικών πάρκων(δείτε εδώ).

Το κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα ΜΜΕ και τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργών την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με την οποία εγκρίθηκε η εγκατάσταση συγκροτήματος αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 470,4MW και συνολικής ετήσιας παραγόμενης ενέργειας 1.591GWh στην Κεντρική και Νότια Εύβοια.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η κεντρική διοίκηση αγνοεί τις αποφάσεις και τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων του Νομού Ευβοίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω εξέλιξη παρακαλούμε όπως αναλάβετε τις δέουσες πρωτοβουλίες με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας και την μορφή του αγώνα και της αντίδρασης για την απενεργοποίηση της ανωτέρω απόφασης.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΘΑΣ