MY KTEO

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Οικολογικού & πολιτιστικού συλλόγου Άτταλης «Ο ΑΠΟΓΚΡΕΜΟΣ»


Την Παρασκευή εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.)  η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Εύβοια, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των κατοίκων αλλά και όλων των Συλλόγων   και Φορέων της περιοχής!!!  Θέλουν να κάνουν την Εύβοια ένα μεγάλο εργοτάξιο και αυτό έχουν το θράσος να το ονομάζουν ανάπτυξη!!!

Μια "ανάπτυξη"  που θα καταστρέψει τα δάση της περιοχής , γιατί πώς αλλιώς θα ανεβάσουν και θα εγκαταστήσουν τις εξαιρετικά ογκώδης  ανεμογεννήτριες στα βουνά .

Μια "ανάπτυξη" που θα καταστρέψει τον αγροτουρισμό , όπως και κάθε επαγγελματική δραστηριότητα που έχει να κάνει με αυτόν.

Μια "ανάπτυξη" που θα καταστρέψει τη ζωή των κατοίκων διότι θα χειροτερέψουν τους όρους διαβίωσης τους  και φυσικά την πλούσια χλωρίδα και  πανίδα της περιοχής μας . Ας  μην ξεχνάμε ότι αυτά τα δάση θεωρήθηκαν προστατευμένες περιοχές και είναι ενταγμένα στο Νatura 2000 λόγω της χλωρίδας και πανίδας που διαθέτουν .  Όπως  φαίνεται  όμως   μπόρεσαν  και  ξεπέρασαν  και  αυτό  το  εμπόδιο. 

Οφείλουν ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας  να εναντιωθούν ενεργά κινητοποιώντας κάθε μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση  , έτσι ώστε να κατανοήσει το αντισυνταγματικό των πράξεων της ,  αλλά επίσης να κινητοποιηθεί και νομικά ασκώντας εμπροθέσμως Αίτηση Ακύρωσης κατά της Διυπουργικής Απόφασης . Άλλωστε η προστασία των συμφερόντων της περιοχής μας αποτελούν υποχρέωση τους και για αυτό άλλωστε εκλέχθηκαν από τους κατοίκους της Εύβοιας . Για να είναι με το μέρος τους και ενάντια σε αυτήν την άθλια και αντισυνταγματική Διυπουργική απόφαση , η οποία παραβιάζει σειρά συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών και δικαιωμάτων.

ΤΟ Δ.Σ. του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΑΛΗΣ

Ο  ΑΠΟΓΚΡΕΜΟΣ