MY KTEO

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

...Καλό ταξίδι Ειρήνη



Η είδηση του χαμού της νέας και εν ενεργεία συναδέλφου Ειρήνης Μάρκου γέμισε με θλίψη, την εκπαιδευτική οικογένεια του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας. Είναι πολύ δύσκολο να αποχαιρετήσουμε μία εν ενεργεία νέα συνάδελφο και φίλη. Είναι δύσκολο μέσα σε λίγες γραμμές να απευθύνουμε το στερνό αντίο, σ’ ένα νέο και χαμογελαστό κορίτσι, την Ειρήνη, την Ειρήνη μας.

 Για όλους εμάς που τη γνωρίσαμε και ειδικά εμείς που ήμασταν, πιο κοντά της, είτε σαν φίλοι, αλλά είτε και σαν συνάδελφοι στα σχολεία που υπηρέτησε, γνωρίζουμε ότι όλη της η ζωή ήταν ένας διαρκής αγώνας. Αντιμετώπιζε το χρόνιο πρόβλημα υγείας της με δύναμη, ηρεμία, αισιοδοξία και διακριτικότητα. Ποτέ δεν ζήτησε διαφορετική μεταχείριση και απαλλαγές από υποχρεώσεις και αρμοδιότητες όπου υπηρέτησε σαν δασκάλα. Αντιδρούσε όταν προσπαθούσαμε να την πείσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να προσπαθεί να αποδείξει σε όλους εμάς, ότι μπορεί να τα καταφέρει, γιατί τα κατάφερνε μια χαρά και πολλές φορές επιβαρύνοντας την ήδη βεβαρημένη υγεία της. Θα θυμόμαστε την Ειρήνη στα ταξίδια του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, μαζί με τον φύλακα άγγελό της τη Γιούλη, που και αυτή μας άφησε νωρίς για τη γειτονιά των αγγέλων. Ίσως συνεχίσουν την παρέα εκεί και πραγματοποιήσουν το ταξίδι που δεν πρόλαβαν να κάνουν. Είμαστε σίγουροι πως κι εκεί θα την προσέχει η Γιούλη, σαν τη μικρή της αδερφή.

 Θα θυμόμαστε την Ειρήνη και τον αγώνα της να γίνει μητέρα προκειμένου να δώσει όλη την αγάπη που ξεχείλιζε από μέσα της. Τη χαρά της όταν τα κατάφερε, που ακόμη και ο τρόπος που έγινε, δείχνει το μεγαλείο της ψυχής της και τη θέλησή της για ζωή.

 Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της και ειδικά στο μονάκριβο γιό της Δημήτρη.

 Καλό ταξίδι Ειρήνη στη γειτονιά των Αγγέλων που είναι πολύ δική σου γειτονιά, μια και στη γη ήσουν ένας άγγελος.