MY KTEO

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Περιφερειακή Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Εξαγωγικές Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Το Επιμελητήριο Εύβοιας καλεί τις εξαγωγικές και τις εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού, σε Περιφερειακή ενημερωτική εκδήλωση, που θα υλοποιηθεί – διαδικτυακά - την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα δύο επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης που υλοποιεί ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Επίσης θα παρουσιαστούν τα δεδομένα των εξαγωγών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που δημιουργούνται για την επόμενη περίοδο.

Τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 20142020» και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα. Ο πρώτος κύκλος κατάρτισης αφορά στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και ο δεύτερος στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Οι θέσεις συμμετοχής στα προγράμματα αφορούν 817 εργαζομένους οι οποίοι θα επιλεγούν μέσω εφαρμογής ολοκληρωμένου συστήματος επιλογής και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται η δημιουργία δικτύου με σκοπό την διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των φορέων για θέματα εξαγωγών όπως και η διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών.