MY KTEO

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Αποχώρησαν Γκόγκου – Κουλοχέρης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποβολή της Γεωργίας Τζάθα


Η απόφαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων Σπύρου Ραπτάκη να αποβάλει από τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας τη δημοτικής συμβούλου Γεωργίας Τζάθα (δείτε εδώ), προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης και την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση.  Αναλυτικά, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης υπήρξε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα διοικητικά όρια του Δήμου. 

Οι τόνοι όπως ήταν αναμενόμενο ανέβηκαν με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την δημοτική αρχή για ολιγωρία και αδιαφορία. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Τζάθα, ζήτησε το λόγο για να δευτερολογήσει. Ο Πρόεδρος της αρνήθηκε με την αιτιολογία ότι έχει ήδη τοποθετηθεί. Η δημοτική σύμβουλος επέμενε και διέκοπτε τη διαδικασία με αποτέλεσμα ο Σπύρος Ραπτάκης να της κλείσει το μικρόφωνο. Παρά τις παραινέσεις των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης να της ανοίξει το μικρόφωνο και να της επιτρέψει να συμμετέχει στη διαδικασία, ο Πρόεδρος επικαλούμενος τον κανονισμό δεν υποχώρησε. 

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με την συζήτηση και την ψήφιση των δυο πρώτων ημερησίας διάταξης θεμάτων που αφορούσαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα και το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και «ΒΟΡΕΑΣ». Κατά την έναρξη όμως της συζήτησης του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης και πριν την ψήφισή του αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Τζοβάνα Γκόγκου, Κώστας Πνευματικός, Χαρίλαος Κουλιάκης, Βασίλης Σιμιτζής, Αντώνης Βουρδάνος, Νίκος Κωνσταντάκης, Ανδρέας Κουλοχέρης, Γιώργος Σελεβάκος, και Γιώργος Λάμπρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποβολή της δημοτικής συμβούλου Γεωργίας Τζάθα, από την συνεδρίαση και την αφαίρεση της δυνατότητας συμμετοχής στη συζήτηση και την ψήφιση των θεμάτων.