MY KTEO

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Φάνης Σπανός: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αντέχει και συνεχώς βελτιώνεται

 


Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει δυστυχώς δοκιμαστεί πολλές φορές, από ακραία καιρικά φαινόμενα. Αντέχει και συνεχώς βελτιώνεται. Έτσι, κατάφερε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της «Μήδειας» και να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα μεγάλο έργο εκχιονισμού με στόλο που ξεπέρασε τελικώς τα 350 μηχανήματα σε δράση και τα 70 σε εφεδρεία.

Κατάφερε επίσης να υποστηρίξει με ένα μικρό μέρος της εφεδρείας (7 ιδιωτικά μηχανήματα από Φθιώτιδα και Βοιωτία από το πρωί της Τρίτης) τις ανάγκες εκχιονισμού της Πρωτεύουσας, χωρίς φυσικά να επηρεαστεί στο ελάχιστο ο εκχιονισμός της Στερεάς. Μια έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης, όπως εξάλλου έχουμε κάνει και παλαιότερα με φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής!

Ως πλέον σοβαρό πρόβλημα καταγράφουμε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δεκάδες χωριά ιδίως της βορειοκεντρικής και βόρειας Εύβοιας. Σήμερα, θα έχουμε πλέον ολική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, πρέπει να αντιμετωπιστεί επιτέλους σοβαρά το ζήτημα συντήρησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους αυτές τις ημέρες, από άμεσες ή έμμεσες συνέπειες της κακοκαιρίας. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά τους.

Και τέλος, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που έδωσαν από την πρώτη γραμμή τη μάχη του εκχιονισμού σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.