MY KTEO

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ο Γιώργος Μαρίνος για την κακοκαιρία "Μήδεια": Πίσω από τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα κυβέρνηση και τοπική διοίκηση προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις


Τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές της Εύβοιας οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα όπως η έλλειψη ηλεκτροδότησης και υδροδότησης εν μέσω χιονιά, προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Οξυμένα είναι τα προβλήματα στην Βορειοκεντρική Εύβοια, όπου υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα (από χτες το βράδυ) και σε εκτεταμένες περιοχές. Οι κάτοικοι στο Μπούρτζι που πλημμύρισαν από την «ακραία» «Θάλεια», σήμερα έμειναν για ώρες χωρίς νερό και ρεύμα από την «ακραία» «Μήδεια».

Η ισχυρή χιονόπτωση που σημειώθηκε  και η οποία μάλιστα είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες δεν μπορεί να βαφτίζεται «ακραίο» καιρικό φαινόμενο. Πίσω από τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα κυβέρνηση και τοπική διοίκηση προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες.  

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους, , με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων.

·       Να παραμείνει ανοικτό όλο το οδικό δίκτυο. Να μην αποκλειστούν κάτοικοι, να ανοίξουν οι δρόμοι σε αποκλεισμένα χωριά. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να υπάρξει για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της Εύβοιας.
·       Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση προς τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ του Νομού, η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ασφαλής διακομιδή ασθενών. Να εξασφαλιστεί με κρατική ευθύνη η μετακίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα.
·       Να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα και να παρθούν μέτρα για να μην δημιουργηθούν νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.
·       Σε δήμους που επιβάλλεται να κηρύσσεται κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς καθυστέρηση.


Γιώργος Μαρίνος μέλους του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ - Βουλευτή Ευβοίας