MY KTEO

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Σωματείο σχολικών κυλικείων Δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Νομού Ευβοίας: Η απόλυτη κατάρρευση του κλάδου των σχολικών κυλικείων μετά τα επανειλημμένα λουκέτα των επιχειρήσεων μας


Δυστυχώς σήμερα είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε την απόλυτη καταστροφή του κλάδου μας ως απόρροια της Πανδημίας αλλά και των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων μας από την Κυβέρνηση. Η ελάχιστη αποζημίωση που μας δόθηκε καθώς και η δανεική επιστρεπτέα προκαταβολή δεν μπόρεσαν να καλύψουν ούτε τις ασφαλιστικές μας ανάγκες, ούτε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, ούτε τα έξοδα διαβίωσης των οικογενειών μας. Ουσιαστικά από την περσινή σχολική χρονιά είμαστε καταδικασμένοι με άνοιγμα των επαγγελματικών μας χώρων ελάχιστα, με προμήθειες μας να χαλάνε, με καθόλου έσοδα και μόνο με συσσώρευση των χρεών μας που είναι αδύνατον να πληρώσουμε. 

ΑΜΕΣΑ πρέπει η Κυβέρνηση να προβεί σε ελαφρύνσεις του κλάδου ώστε απλά να μείνουμε όρθιοι στα πόδια μας. Καθημερινά επικοινωνούν συνάδελφοι μαζί μας, ζητώντας την βοήθεια μας, ζητώντας λύσεις και ακόμη και στήριξη ψυχολογική στην δεινή θέση που όλοι έχουμε βρεθεί. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!

Τα σχολεία άνοιξαν στην πρωτοβάθμια πριν κάποιες ημέρες και στην δευτεροβάθμια μόλις για μια μόνο εβδομάδα. Οι συνάδελφοι στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πάλι χωρίς δουλειά από την Παρασκευή 05 Φεβρουαρίου με προμήθειες που ακόμη μια φορά θα πετάξουν εφόσον το άνοιγμα και πάλι είναι κάτι εντελώς δυσοίωνο. Αυτό ήταν αρχή της απόλυτης καταστροφής του κλάδου μας, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών και η ενημέρωση είναι πως δυστυχώς λόγω αύξησης των κρουσμάτων (ακόμη μια φορά) πάμε για ακόμη ένα λουκέτο καθολικό σε όλα τα σχολεία με αβέβαιο το πότε και πάλι θα ανοίξουμε. Μπορείτε να σκεφτείτε μια επιχείρηση να μην λειτουργεί καθόλου και να τρέχουν τα έξοδα, να έχεις προμηθευτεί προϊόντα ώστε να δουλέψεις επιτέλους και σε μια μόνο εβδομάδα να σε κλείνουν και να μην ξέρεις τι θα κάνεις τις προμήθειες που ήδη χρωστάς, να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις στην διαβίωση της οικογένειας σου, να πρέπει να πληρώσεις ενοίκιο για το χρόνο τον προηγούμενο που ουσιαστικά συνολικά δουλέψαμε δυο μήνες με την εποχική γρίπη να κλείνει ακόμη και ολόκληρα σχολεία, με καταλήψεις κ.ο.κ, με ανύπαρκτη ουσιαστικά δουλειά;

Εκ μέρους του Πρόεδρου του Σωματείου μας. Κ. Φακούδη Στέφανου  και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μας,  ζητούμε από την Κυβέρνηση να εξετάσει μέτρα ελάφρυνσης προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη μας και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην επιβίωση κυριολεκτικά των οικογενειών τους.

Α) Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η μείωση των εισφορών των εργοδοτών (πρώην ΤΕΒΕ) του ΕΦΚΑ.,

Β) Παράταση 2 ετών σε όλες τις συμβάσεις και ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου για τα επόμενα δυο έτη.

Γ)  Μεταφορά χρεών του προηγούμενου καταστροφικού σχολικού έτους 2019-2020, από Σεπτέμβριο του 2021 και μετά.

Δ)Να συμπεριληφθούν τα σχολικά κυλικεία στον νέο αναπτυξιακό νόμο με πρόγραμμα σίτισης των μαθητών μέσω των σχολικών κυλικείων .

Ε) Σε ότι οφειλές υπάρχουν προς το Δημόσιο αλλά και τα Ν.Π.Δ.Δ. που υπάγονται οι Σχολικές Επιτροπές άρα και τα  σχολικά κυλικεία να υπαχθούμε σε 120 τουλάχιστον δόσεις.

Τίθεται ζήτημα διαβίωσης, ζήτημα ζωής, ζήτημα πείνας. Είμαστε σε απόγνωση, βιώνουμε μια  οικονομική  κατάρρευση και πλέον δεν μπορούμε να σκεφτούμε με ποιο τρόπο θα ανταπεξέλθουμε  εμείς , οι εργαζόμενοι μας και οι οικογένειες μας αυτή τη στιγμή. Παρακαλούμε να αφουγκραστείτε  τα προβλήματα μας που γιγαντώνονται και πλέον είναι δυσβάσταχτα για εμάς τους απλούς καθημερινούς πολίτες που παλεύουν ούτως η άλλως τα τελευταία χρόνια με πολλά προβλήματα να σταθούν όρθιοι.