MY KTEO

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Ο κορωνοϊός πρώτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου - Ξεχωριστό δρομολόγιο για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κονιστρών από τη Χαλκίδα ζήτησε ο Κώστας Κέκης


Για την πορεία της πανδημίας στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιορισμού Διασποράς Κορωνοϊού Γιώργος Ζέρβας, κατά την πρώτη συνεδρίασή του για το 2021. Δυστυχώς τα νέα δεν ήταν ευχάριστα και ο Πρόεδρος δεν έκρυψε την ανησυχία του, μιλώντας για τις δυο εστίες του ιού στο Δήμο, στον οικισμό των Ρομά στην Κοινότητα Δύστου και στην Δημοτική Ενότητα Αλιβερίου.

«Δυστυχώς η πανδημία χτύπησε και τη δική μας πόρτα. Ήταν βέβαια θέμα χρόνου, αφού και γειτονικοί Δήμοι πλήττονται. Το θετικό είναι ότι κανείς από τους συμπολίτες μας δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ζέρβας ενώ ενημέρωσε και για την πορεία των εμβολιασμών στα δυο εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου: «Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα και με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Ενδεικτικά στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου φτάνουν μέχρι και τους 100 εμβολιασμούς την ημέρα». Επίσης ο Πρόεδρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστα Κέκη, υπογράμμισε ότι υπάρχει σύσταση και πίεση προς τις μεγάλες επιχειρήσεις του Δήμου, όπως τα εργοστάσια και τα σούπερ μάρκετ, να κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα rapid tests στους εργαζόμενούς τους.

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών του ΕΠΑΛ Κονιστρών έθεσε ο Κώστας Κέκης
Στο πλαίσιο της συζήτησης για το κορωνοϊό, ο Κώστας Κέκης έθεσε επίσης και το θέμα των μαθητών από την Χαλκίδα που μετακινούνται καθημερινά προς  το ΕΠΑΛ των Κονιστρών με το δρομολόγιο της γραμμής του ΚΤΕΛ. Ο κ. Κέκης ζήτησε  να βάλει οι μαθητές αυτοί  να μεταφέρονται με ξεχωριστό δρομολόγιο, δεδομένου ότι έρχονται από τον «κόκκινο» Δήμο Χαλκιδέων. Σε συνέχεια των όσων ο κ. Κέκης είπε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Χριστόπουλος, ζήτησε οι μαθητές υποβάλλονται σε rapid tests πριν ξεκινήσουν από τη Χαλκίδα. 

O Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς, έκανε γνωστό ότι την τελευταία εβδομάδα οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους και ξεκαθάρισε ότι τα rapid tests δεν είναι υποχρεωτικά από τη μία, και από την άλλη δεν μπορούν αν γίνουν σε μαθητές χωρίς τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους. 

Κατά τη συζήτηση παρενέβη και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου Χρήστος Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος κάνει μπορεί με τα μέσα που διαθέτει. Και ότι θέματα όπως ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, αφορά την κυβέρνηση.