MY KTEO

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Η κυβέρνηση της ΝΔ με το σχέδιο νόμου που αφορά τις Λαϊκές αγορές επί της ουσίας διαλύει τον ιστορικό και λαϊικό τους ρόλο!


Η κυβέρνηση της ΝΔ με το σχέδιο νόμου που αφορά τις Λαϊκές αγορές επί της ουσίας διαλύει τον  ιστορικό και λαϊικό τους ρόλο!  Οι διατάξεις  του θα οδηγήσουν παραγωγούς και εργαζόμενους στον αποκλεισμό και την ανεργία. Βασικές διατάξεις του νέου νόμου ορίζουν ότι η απόκτηση αδειών θα γίνεται πλέον με πλειστηριασμό από ιδιώτες(ΣΔΙΤ) που θα μπορούν να μετέχουν μεγάλες εταιρίες, αλλά και με την απώλεια θέσης εφόσον ο πωλητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές του. Είναι βέβαιο πως η Κυβέρνηση καταφέρνει έτσι καίριο χτύπημα σε ένα κλάδο που έχει ιδιαίτερα δοκιμαστεί και με την πανδημία.

Η κατάσταση στις Λαϊκές και τους φορείς του (παραγωγοί-εργαζόμενοι- πωλητές – σωματεία- ομοσπονδίες) ‘’είναι καζάνι που βράζει’’!   Είναι άδικη και ανεπίτρεπτη η επιχειρούμενη εξόντωση των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές, η οποία θα αποβεί εντέλει και σε βάρος των καταναλωτών. Η Κυβέρνηση που με σημαία της την ενίσχυση της μικρομεσαίας τάξης υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού, τώρα επιδίδεται σε μια ανηλεή προσπάθεια φτωχοποίησης της, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Οι καταναλωτές που σήμερα αγοράζουν χωρίς μεσάζοντες φρέσκα και φθηνά προϊόντα με τον έλεγχο, την ευθύνη και την προστασία της Πολιτείας, θα είναι σαν να ψωνίζουν στο μέλλον από ένα υποβαθμισμένο ποιοτικά, SuperMarket….

 Κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να δώσουμε αγώνα εντός και εκτός θεσμικών οργάνων ( Κοινοβούλιο, Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια) για να μην περάσει ο άθλιος αυτός νόμος.

Ως ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ δηλώνουμε την στήριξη στους παραγωγούς των Λαϊκών αγορών και τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο και θα δώσουμε αγώνα για να μην περάσει ο άθλιος αυτός νόμος.