MY KTEO

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ενίσχυση εδώ και τώρα του Γ.Ν. Χαλκίδας


Σαν παράταξη εδώ και 2 βδομάδες παρεμβαίνουμε στο ΔΣ του σωματείου για να οργανωθεί ηδιεκδίκηση και ο αγώνας μας, να προετοιμαστεί η Πανυγειονομική απεργία. Παρόλα αυτά το σωματείο κωλυσιεργεί ακόμα και στην έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα.  Μετά από πιέσεις δέχτηκε να κάνουμε συνέλευση την προηγούμενη βδομάδα, χωρίς όμως να καταλήγουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Δεν δέχεται να αναλάβει την οργάνωση και προετοιμασία αγωνιστικών πρωτοβουλιών για τα προβλήματα που όλοι βιώνουμε. Η κατάσταση δεν θα αλλάξει με αλληλογραφία και συναντήσεις με τον Διοικητή. Φαίνεται όμως πως η πλειοψηφία του ΔΣ είναι διατεθειμένη να κάνει μόνο αυτό.

Η υποκρισία κυβέρνησης και διοίκησης ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ, για τη στοχοποίησή μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι. Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και πανυγειονομικό ξεσηκωμό!

Όση προσπάθεια και να κάνει η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει την εγκληματική της ευθύνη:

           Για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες δουλεύουμε, για την εντατικοποίηση, για την σωματική και ψυχική μας εξουθένωση.

           Γιατί αντί να προσλάβει γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας μας έχει μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο να μεταφερόμαστε από τη μία κλινική στην άλλη. Ενώ συνάδερφοι μας από άλλες δομές, μετακινούνται και  από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από την μία πόλη στην άλλη.

           Για τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου, γεγονός που εκφράζεται και στο δικό μας νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα , με το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων και τακτικών ιατρείων.  Είναι εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης και θεραπείας άλλων, πλην Covid-19, ασθενειών.

           Για την εκτίναξη της θνητότητας λόγω Covid-19.

           Για το τίμημα που πληρώνει ο λαός μας με την υγεία και τη ζωή του εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, ευθύνεται για τα ρημαγμένα από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

           Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στις σχολές.

           Γιατί πυξίδα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

           Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κατεπείγουσες διαδικασίες ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια και τις απαραίτητες προϋποθέσεις η κλινική Covid-19, η ΜΕΘ, τα ΤΕΠ αλλά και όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων.

           Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων. Να μην μετατραπεί το νοσοκομείο της Χαλκίδας σε νοσοκομείο μιας νόσου.

           Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

           Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

           Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

           Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012 και χορήγηση των οφειλόμενων αναδρομικών.

           Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ                                                                                                                                                                        

        ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

                  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ