MY KTEO

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Κομματική οργάνωση Νοσοκομείου Χαλκίδας: Τις αντοχές του συστήματος υγείας τις οριοθετεί η κυβερνητική πολιτική!


Άμεση γενναία ενίσχυση του Νοσοκομείου Χαλκίδας! Να μην μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου!

Η έξαρση των κρουσμάτων στο Δήμο της Χαλκίδας μας φέρνει και πάλι μπροστά στην πραγματικότητα

της υποστελέχωσης του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας αυτή τη φορά με πιο τραγικό τρόπο.

Η προσέλευση ασθενών στα επείγοντα είναι τόσο αθρόα, που οι γιατροί δεν ξέρουν πια πώς να τα διαχειριστούν με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν.  Η κλινική ήπιας νοσηλείας έχει ήδη γεμίσει και τα κρεβάτια που προστέθηκαν μοιράζονται μία κοινή τουαλέτα για 8 ασθενείς! Η διακομιδή σε νοσοκομεία της Αττικής δεν είναι εξασφαλισμένη δεδομένου ότι και το σύστημα υγείας στην πρωτεύουσα ασφυκτιά μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής που χρόνια ακολουθούν οι κυβερνήσεις (ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ) και η οποία επιλέγει να  υποχρηματοδοτεί και να αποδυναμώνει το δημόσιο σύστημα υγείας για να μοσχοπουλάει ο ιδιωτικός τομέας!

Από τη μία ένα σύγχρονο Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχώσει νέες κλίνες ! Από την άλλη, εξαντλημένοι υγειονομικοί που μπαίνουν στη μάχη του τρίτου κύματος της πανδημίας χωρίς το περιθώριο για μία ανάσα, που υπερβαίνουν εαυτούς και καθήκοντα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά!

Μάλιστα οι Ήρωες που στο πρώτο κύμα δέχονταν το χειροκρότημα  στο τρίτο έρχονται αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης γιατί τολμούν να διεκδικούν το αυτονόητο! Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα ατομικής προστασίας, επίταξη (και όχι επιχορήγηση ή ενοικίαση) του ιδιωτικού τομέα στην υγεία για να καλυφθούν οι ανάγκες!

Η πολιτική της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην υιοθέτηση αυτών των αυτονόητων αιτημάτων γιατί τα βάζει στο ζύγι κόστους οφέλους, οδηγεί στα γνωστά μπαλώματα με τις μετακινήσεις γιατρών από άλλα τμήματα προς την κλινική covid που συνεπάγονται αποψίλωση τους με αποτέλεσμα να μειώνονται ακόμα περισσότερο τα τακτικά χειρουργεία και να οδηγηθούν στο κλείσιμο τα τακτικά παθολογικά ιατρεία, μετατρέποντας σταδιακά το νοσοκομείο της Χαλκίδας σε νοσοκομείο μίας νόσου!

Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται, ο λαός της Εύβοιας χρειάζεται να αντιτάξει την πάλη και την οργάνωση του αγώνα για την προστασία της υγείας και της ίδιας του της ζωής. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση προκειμένου, έστω και τώρα, να αναγκάσει την κυβέρνηση:

·         Εδώ και τώρα να ενισχύσει γενναία το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με μόνιμο προσωπικό με νέες προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επικουρικών.

·         Να αυξηθεί η δυναμικότητα νοσηλείας ασθενών COVID με εξασφάλιση πλήρους στελέχωσης σε υποδομές και μόνιμο προσωπικό με νέες προσλήψεις.

·         Να μην επιτραπεί η μετατροπή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας σε νοσοκομείο μίας νόσου. Να μην ανασταλούν ιατρεία, χειρουργεία, κλινικές.

·         Γενναία ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο αναγκαίος εμβολιασμός του πληθυσμού σε επαρκώς εξοπλισμένα εμβολιαστικά κέντρα.

·         Να εξασφαλιστούν για το προσωπικό μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ και μέτρα ατομικής προστασίας