MY KTEO

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία για την συζήτηση σε θέματα οικονομίας, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Αντώνιος Νταβαρίας.


Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την συζήτηση σε θέματα οικονομίας, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Αντώνιος Νταβαρίας, μεταφέροντας για άλλη μια φορά τα αιτήματα και τις προτάσσεις του Φορέα, για την στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Νταβαρίας μεταξύ άλλων αρχικά εστίασε κυρίως σε προτάσεις βελτιστοποίησης των υφιστάμενων και έως σήμερα θεσμοθετημένων Μέτρων, όπως  :

•             Θέσπιση Μέτρων αποκλειστικά για την στήριξη της Εστίασης. Συγκεκριμένα τα εξής :

1.            Η επικείμενη ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ειδικά ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ να ισχύσει ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.

2.            Στήριξη των επιχειρήσεων Εστίασης μέσω Ενός Ειδικού Προγράμματος με τη Μορφή Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης - με αναλογικά κριτήρια.

•             Νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση από το σύνολο των φορολογητέων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα των επιδοτήσεων / επιχορηγήσεων που προέρχονται από ενίσχυση με τη μορφή μη επιστρεπτέας και επιστρεπτέας προκαταβολής για το σύνολο των επιχειρήσεων.

•             Ουσιαστικότερη στήριξη των επιχειρήσεων μέσω περεταίρω εκλογίκευσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στο πλαίσιο των πραγματικών συνθηκών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των πραγματικών αναγκών και δυνατοτήτων των επιχειρήσεων και με στόχο η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, να λειτουργήσει σε ρεαλιστικότερα επίπεδα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

•             Θέσπιση ενός ακατάσχετου λογαριασμού κίνησης.

•             Αναστολή πληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων του συνόλου των πληγέντων από τις πλημμύρες στους Δήμους Χαλκίδας και Διρφύων Μεσσαπίων, έως 31/12/2021.

Πέραν αυτών ο κ. Νταβαρίας προσβλέποντας στο αύριο της επιχειρηματικότητας κατέθεσε προτάσεις απαραίτητες όπως τόνισε, για την στήριξη της προσδοκώμενης επανεκκίνησης της Οικονομίας. Υπογράμμισε δε, ως απολύτου καίριας σημασίας, για την επιβίωση των επιχειρήσεων :

             Την ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ και

             Την δημιουργία Νέου Ταμείου στήριξης της επιχειρηματικότητας.