MY KTEO

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Σωματεία ΛΑΡΚΟ - Με ενότητα και αποφασιστικότητα ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες, σε όλα τα επίπεδα


Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ. την Δευτέρα 8 Φλεβάρη 2021 πραγματοποιήσαμε κοινή συνεδρίαση με θέμα «το συντονισμό δράσης το επόμενο διάστημα».

Παίρνοντας υπόψη ότι: Η κυβέρνηση ακύρωσε τη συνάντηση που είχαμε προγραμματίσει από κοινού με τΟ υπουργείο εργασίας για τις 29 Ιανουαρίου 2021, «για υπηρεσιακούς λόγους» όπως μας είπε. Η συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση των εργαζομένων για το «τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνηση έτσι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας». 10 μέρες μετά. «οι υπηρεσιακοί λόγοι παραμένουν εμπόδιο». Ούτε φωνή από την πλευρά της Κυβέρνησης, ούτε ακρόαση. Παρά τις καθημερινές μας παρεμβάσεις στο Υπουργείο Εργασίας, παρά την ανοιχτή επιστολή που έχουμε στείλει και ζητάμε τριμερή συνάντηση με όλα τα συναρμόδια υπουργεία (ΥΠΕΚΑ, Οικονομικών, Εργασίας), με ευθύνη τους, δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία. Δεν μας απαντάνε.

 

Με απόφαση όλων των Δ.Σ, στάλθηκε νέα επιστολή αιτήματος για τριμερή συνάντηση (ΥΠΕΚΑ. Οικονομικών, Εργασίας). Απαιτούμε να μας πουν τι έχουν σχεδιάσει νια να διασφαλίσουν τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων ερνασίσς και των δικαιωμάτων μας.

 

Οι τιμές του νικελίου έχουν φτάσει 20.000 ευρώ ο τόνος. Η ΛΑΡΚΟ με αυτές τις τιμές παρά ότι στη ΔΕΗ με συνειδητή επιλογή όλων των Κυβερνήσεων πλήρωνε τα τριπλάσια από άλλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις, διαχρονικά κατάγραφε κέρδη. Διαχρονικά και χωρίς περικοπές στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως συμβαίνει σήμερα.

 

Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην παράγει η ΛΑΡΚΟ σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει οδηγεί στην απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μηνιαία βάση.

 

Αυτό, σε συνδυασμό με τη συνειδητή υπερχρέωση, κυρίως προς τη (μέτοχο της ΛΑΡΚΟ) ΔΕΗ, χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να ενεργοποιεί η Κυβέρνηση τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και να λέει το μέγα ψέμα ότι «ο ελληνικός λαός χρηματοδοτεί την ΛΑΡΚΟ».

 

Αυτή η συνειδητή κυβερνητική μεθόδευση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη ΛΑΡΚΟ στην πτώχευση. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ήδη έδειξαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση των εγκληματικών διαγωνισμών εκποίησης της λαϊκής περιουσίας, περιμένουν πώς και πώς την ημέρα που θα κατασπαράξουν, τα αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ. φιλέτα της ΛΑΡΚΟ.

 

Με στήριγμα την αλληλεγγύη χιλιάδων άλλων εργαζομένων, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μετά από ένα χρόνο σκληρού αγώνα έχουμε μείνει όρθιοι. Είμαστε παρών και έτοιμοι να δώσουμε την τελική μάχη.

 

Αποφασίσαμε να περιμένουμε έως την Παρασκευή 11/2/2021 ανταπόκριση από την κυβέρνηση για συνάντηση. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, θα καθορίσουμε την αγωνιστική μας στάση.

 

Σε κάθε περίπτωση και με όλους τους τόνους ξεκαθαρίζουμε ότι:

 

>     Εμμένουμε στις θέσεις μας για την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

 

>     Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε απολύσεις.

 

>     Δεν χαρίζουμε ούτε ένα ευρώ από τα δικαιώματα μας.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ΛΑΡΚΟ, με ενότητα και αποφασιστικότητα να ετοιμάζονται για νέες μάχες, σε όλα τα επίπεδα.

 

Από τις εργασίες μας δεν θα μας βγάλει κανείς. Έχοντας στήριγμα την αλληλεγγύη συνεχίζουμε. Έχουμε άλλες τόσες αντοχές.

 

 

                          Τα Διοικητικά Συμβούλια