MY KTEO

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Η γιορτή του έρωτα στην εποχή του Covid-19 - 7 ιδέες για μια αληθινά ρομαντική νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου, μέσα στην καραντίνα


Ένα ερωτικό ραντεβού δεν μεταφράζεται αυτόματα και σε ρομαντικό, όπως και το αντίστροφο. Αλλά κάθε 14 Φεβρουαρίου, ο Άγιος Βαλεντίνος καταφέρνει σχεδόν πάντα να συνδυάζει τον έρωτα με το ρομαντισμό σε απόλυτο βαθμό, βοηθώντας κάθε ζευγάρι να απολαύσει το πιο ειδυλλιακό βράδυ της χρονιάς. Και τίποτε στον κόσμο δεν μπορεί να χαλάσει μια τέτοια μέρα, ούτε καν ο κορωνοϊός. Περισσότερο από ποτέ, αποδείξτε ότι η αγάπη νικά τα πάντα, ανακαλύπτοντας μερικές εφευρετικές ιδέες που θα κάνουν την νύχτα του  Αγίου Βαλεντίνου  το καλύτερο αντίδοτο στην πλήξη της  καραντίνας.   

Φτιαχτείτε, ντυθείτε και στολιστείτε όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα! Για όσους αναζητούν μια επιτυχημένη ερωτική βραδιά στο σπίτι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε τα «καλά» σας, να περιποιηθείτε την εικόνα σας και να ψεκαστείτε με το πιο σέξι άρωμα που έχετε στην διάθεσή σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε την πεσμένη σας διάθεση και να αισθανθείτε σαν να είσασταν έτοιμοι να συναντήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο σε μια τόσο σημαντική ρομαντική έξοδο. 

Τι ποτό μπορείτε να σερβιριστείτε; Στην προ-Covid εποχή, ένα ρομαντικό ραντεβού ξεκινούσε από μια επίσκεψη σε κάποιο ατμοσφαιρικό μπαρ, για ένα ποτό που θα «έλιωνε τον πάγο». Φέτος, φέρτε το μπαρ σπίτι σας! Δημιουργήστε μια μικρή κάβα σε μια γωνιά του σπιτιού, φροντίζοντας να διακοσμήσετε τον συγκεκριμένο χώρο με μικρά φωτάκια κι ένα μικρό τραπέζι στολισμένο με ένα μικρό βάζο γεμάτο λουλούδια, και φυσικά πλημμυρίστε την ατμόσφαιρα με τη μουσική που αρέσει και στους δυο -αυτό, πολλές φορές, ούτε στο καλύτερο μπαρ του κόσμου δεν θα είχατε την πιθανότητα να απολαύσετε. Όσον αφορά τα ποτά, εκτός από τα κλασικά αλκοολούχα (ουίσκι, βότκα, τζιν, τεκίλα) με τα οποία μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά απλά κοκτέιλ, φροντίστε να υπάρχει στην κάβα σας ένα-δυο μπουκάλια καλό κρασί, και οπωσδήποτε μια αξιόλογη σαμπάνια. Αν έχετε προνοήσει για όλα αυτά μερικές μέρες πριν, η βραδιά θα ξεκινήσει με τον πιο υπέροχο τρόπο. 

Πριν το δείπνο, απολαύστε μια εικονική περιήγηση στην τέχνη και τον πολιτισμό: Κανείς πια δεν ταξιδεύει, αλλά ούτε και μπορεί να επισκεφθεί ένα μουσείο, μια γκαλερί ή ένα θέατρο. Ευτυχώς που για μια τέτοια ρομαντική βραδιά υπάρχει το διαδίκτυο με αμέτρητες virtual περιηγήσεις στα πιο συγκλονιστικά πολιτιστικά θεάματα και αξιοθέατα του πλανήτη, όπως και οι streaming παραστάσεις ή συναυλίες από ελληνικούς θιάσους και καλλιτέχνες, που μεταφέρουν την διασκέδαση και την ψυχαγωγία στο σπίτι σας. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα βιώσετε μια όμορφη εμπειρία πιασμένοι χεράκι-χεράκι με τον σύντροφό σας απολαμβάνοντας το ποτό σας σαν να είστε παρόντες σε μια παράσταση, αλλά με πολύ μικρό αντίτιμο, θα συμβάλλετε ενεργά στην στήριξη του κλάδου των καλλιτεχνών, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο υποφέρει πραγματικά από την πανδημία. 

Τραπέζι για δύο: Στολίστε την τραπεζαρία σας με το καλύτερο τραπεζομάντιλο, τα «καλά» σουβέρ και σερβίτσια φαγητού και κρασιού, προσθέτοντας επιπλέον ένα μεγάλο βάζο με κατακόκκινα τριαντάφυλλα και μια σειρά από αρωματικά κεριά, ώστε πέρα από την κατάλληλη ατμόσφαιρα να βοηθήσετε τις γλυκιές ευωδιές να πλημμυρίσουν τον εγκέφαλό σας. Τριαντάφυλλο, γιασεμί, βανίλια και ylang ylang είναι ιδανικά αρωματικά κεριά που χαλαρώνουν την ένταση και ξυπνούν τον ρομαντισμό. 

 Αφήστε το δείπνο στα χέρια των ειδικών: Δεν είναι Χριστούγεννα, δεν είναι η ονομαστική γιορτή σας ή τα γενέθλιά σας. Του Αγίου Βαλεντίνου πρέπει να το ρίξετε «έξω» και να αφήσετε τους επαγγελματίες να ετοιμάσουν το μενού για εσάς. Οι εταιρείες catering, όπως και πολλά καλά εστιατόρια που εξαιτίας της πανδημίας εξυπηρετούν τους πελάτες κατ’ οίκον είναι η καλύτερη επιλογή, η οποία όχι μόνο θα σας λύσει τα χέρια, αλλά θα είστε απολύτως σίγουροι ότι τα εδέσματα θα είναι εκλεκτά, ποιοτικά και, μάλιστα, κατάλληλα εμπνευσμένα για τη συγκριμένη μέρα. Φροντίστε απλά, να κλείσετε έγκαιρα την ηλεκτρονική παραγγελία σας, τουλάχιστον τρεις μέρες πριν. 

Home spa για δύο: Τι πιο ρομαντικό, αισθησιακό και ερωτικό, από ένα λουτρό απόλαυσης για δυο, στο κλείσιμο μιας τέτοιας βραδιάς; Μέχρι πέρσι πολλά δημοφιλή spa και μεγάλα ξενοδοχεία είχαν πάντοτε στις προσφερόμενες υπηρεσίες τους ειδικά πακέτα για ζευγάρια ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ωστόσο φέτος, μια τέτοια επιλογή μπορεί να γίνει εύκολα δική σας μέσα στο μπάνιο του σπιτιού σας. Αρκεί να έχετε προνοήσει για τις εξής βασικές λεπτομέρειες: 
- Επενδύστε σε μια ειδική θερμάστρα για πετσέτες, και προμηθευτείτε τις πιο μεγάλες και μαλακές πετσέτες της αγοράς, μια ζεστή ρόμπα και ένα ζευγάρι χνουδωτές -μέσα κι έξω- άνετες παντόφλες. - Πάντα να σιγουρεύεστε ότι το δωμάτιο του μπάνιου είναι ζεστό πριν μπείτε μέσα, βάζοντας το ειδικό αερόθερμο μπάνιου να δουλέψει στο φουλ για 15 με 20 λεπτά. 
- Συμπληρώστε τη μεταμόρφωση του μπάνιου σας σε αληθινό spa τοποθετώντας παντού στο χώρο αρωματισμένα κεριά, ώστε να χαλαρώνουν οι εντάσεις και να επικρατεί γύρω σας μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης. Τα κεριά με άρωμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ξυπνούν τις αισθήσεις, αυτά με νότες θαλασσινής αύρας είναι περισσότερα κατευναστικά, ενώ τα κεριά με άρωμα βανίλιας και μπαχαρικών είναι ονειροπόλα και ταξιδιάρικα. 
- Απομακρύνετε όλα τα περιττά αντικείμενα (κρεμάστρες, μικρές προθήκες κλπ.) από τους τοίχους του μπάνιου, και αρκεστείτε μόνο σε ένα μεγάλο και πλατύ ξύλινο ράφι, το οποίο θα το γεμίσετε με υπέροχες συσκευασίες καλλυντικών, λαδιών και αρωμάτων, γαλακτωμάτων, αφρόλουτρων κ.λπ. Επίσης, προσθέστε στο ντεκόρ διάφανες ή χρωματιστές γυάλες γεμάτες άλατα, άμμο θαλάσσης, πέτρες ή χάντρες από κεχριμπάρι, όπως και μικρά ξύλινα καλαθάκια γεμάτα σαπούνια και αρωματικά τζελ, χαρίζοντας μια αυθεντική αύρα spa στο μπάνιο σας. 
- Μην ξεχάσετε να πλημμυρίσετε το χώρο με μουσικές που γαληνεύουν τις αισθήσεις, επιλέγοντας spa-mp3 με ήχους της φύσης, τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από τις ειδικές εφαρμογές για κινητά. 
- Καλό είναι να έχετε μεριμνήσει μερικές μέρες πριν να ενημερωθείτε από το διαδίκτυο για πολλά online «μαθήματα» που αφορούν σε κούρες home spa από ειδικούς, διαλέγοντας ρουτίνες που μπορούν να κάνουν ακόμη πιο απολαυστικές τις στιγμές στο μπάνιο μαζί με τον παρτενέρ σας. Το μόνο σίγουρο είναι μια τέτοια εμπειρία θα σας κάνει να έρθετε πιο κοντά, τόσο σε σωματικό όσο και πνευματικό επίπεδο, δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχετε χαρίσει ο ένας στον άλλον, το καλύτερο δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Το καλύτερο τέλος για μια τέτοια βραδιά ξεκινά από τα εσώρουχα: Ας το παραδεχτούμε. Η 14η Φεβρουαρίου είναι μια βραδιά ρομαντισμού μεν, αλλά και έρωτα, δε. Είτε ήδη βρίσκεστε σε σχέση, είτε όχι ακόμη -μέχρι εκείνη τη νύχτα-, το να προμηθευτείτε ένα σέξι σετ εσωρούχων θεωρείται επιβεβλημένη κίνηση. 

 Για τις ερωτικές νύχτες του Αγίου Βαλεντίνου, όλα τα καταστήματα που εξειδικεύονται στα lingerie έχουν να προτείνουν μια ασύλληπτη γκάμα εσωρούχων κάθε χρόνο, και ευτυχώς που υπάρχει το e-shoping για να μην σας αφήσει έξω από το παιχνίδι. 

Από τα πιο κομψά και πολυτελή full-body εσώρουχα της σειράς Kiki de Montparnasse και τα all-time-classic σετ που επιλέγει η Bella Hadid, έως και τα πιο φετιχιστικά κομμάτια εσωρούχων που προτείνει η Rihanna, η επιλογή σας είναι μία: Save the date. 


clickatlife.gr