MY KTEO

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Υγειονομική βόμβα τα υψηλά ποσοστά θετικότητας covid-19 σε εργαζόμενους πτηνοτροφικών-χοιροτροφικών μονάδων στην Εύβοια


Σε υγειονομική βόμβα για την Εύβοια εξελίσσεται η υψηλή θετικότητα στον covid-19 εργαζομένων σε πτηνοτροφικές-χοιροτροφικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής του Πισσώνα.

     Τα τεστ στους εργαζόμενους δίνουν υψηλά ποσοστά θετικότητας που κυμαίνονται σε ποσοστά πάνω από 10% μέχρι στιγμής!

     Ειδικά στην μονάδα Μιμίκος το 15% πρέπει να σημάνει συναγερμό.

     Ο ίδιος κίνδυνος μαζικής διασποράς παραμονεύει σε εργοστάσια, υπηρεσίες, αλλά και μικρές επιχειρήσεις.

   Κυβέρνηση, Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια έχουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την καθυστέρηση λήψης μέτρων και καθημερινών τεστ, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των σωματείων των εργαζομένων που έφτασαν μέχρι τον Εισαγγελέα Χαλκίδας!!

  Το επερχόμενο 3ο κύμα και οι μεταλλάξεις του ιού πρέπει να αφυπνίσουν επιτέλους τους αρμόδιους για την αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής, τις συχνές απολυμάνσεις και τα καθημερινά τεστ στους χώρους εργασίας, ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις που απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

    Το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας που σύμφωνα με το οργανόγραμμα του, λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, από χθες έχει μόνο 1 κενό κρεβάτι στην κλινική covid -19  και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε νέα μεγάλη επιβάρυνση.

   Ζητάμε την αφύπνιση επιτέλους των υπευθύνων  και την απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των μέτρων που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι επιστήμονες.

  Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η προάσπιση της πρέπει να αποτελεί την πρώτη επένδυση σε κάθε επιχείρηση και χώρο δουλειάς.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ                                          Γιώργος ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ