MY KTEO

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ο Γιώργος Κουλούρης για τον Covid στην περιοχή της Κύμης


Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στην περιοχή μας διάφορα, ανεύθυνα συνωμοσιολογικά σενάρια που στοχεύουν συμπολίτες μας ότι, δήθεν,  πάσχουν από την νόσο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ατομική, κοινωνική και την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.

Τέτοιου είδους φήμες πρέπει να απομονώνονται ως ανυπόστατες επιστημονικά, καταδικαστέες κοινωνικά και κακοπροαίρετες.

Από το σύνολο των RAPID TEST που έχουν γίνει στο ιατρείο μου αλλά και από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥΥ όλα είναι αρνητικά. Όσα τεστ τυχόν πιθανά προκύψουν θετικά γνωστοποιούνται μόνο στον ενδιαφερόμενο ο οποίος με την προσωπική μου παρέμβαση αλλά και του ΕΟΔΥΥ  μπαίνουν σε ατομική καραντίνα και παράλληλα ιχνηλάτηση των επαφών τους χωρίς κανείς άλλος να ενημερώνεται για κάτι τέτοιο. Επομένως οποιοσδήποτε υποκρίνεται ότι γνωρίζει λεπτομέρειες και μιλάει για συγκεκριμένα άτομα είναι αναξιόπιστος η και κακεντρεχής.

Επίσης από τους ίδιους κύκλους διαδίδεται ότι οι εμβολιασθέντες μεταδίδουν τον κορονοιό!!!

Δεν προκύπτουν ούτε επιστημονικά δεδομένα για κάτι τέτοιο ούτε και λογικά επιχειρήματα, θυμίζω για αυτούς που συζητούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ότι για να μεταδώσει κάποιος τον ιό πρέπει να νοσήσει, δηλαδή να έχει βήχα αφού ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια του βήχα. Ο εμβολιαζόμενος δεν αποκτά τον ιό μόλις κάνει το εμβόλιο απλά κάνει αντισώματα κατά του ιού συνεπώς δεν αποτελεί ιδιαίτερη ομάδα που μεταδίδει τον ιό.

Οι αφελείς προσεγγίσεις αυτές που περιέχουν συνωμοσιολογία και φαντασία είναι αναγκαίο να μην διαχέονται και να απομονώνονται. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μηδενικά κρούσματα στην περιοχή της Κύμης και αυτό ας το κρατήσουμε και ας δείξουμε σεβασμό στους συμπολίτες μας αντί να τους στοχεύουμε χωρίς λόγο.


Γιώργος Κουλούρης, πνευμονολόγος - πρώην περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας