MY KTEO

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικά πλέον η ασφαλιστική ενημερότητα


Mέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ θα εκδίδεται η ασφαλιστική ενημερότητα. Με εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ, σημειώνεται:

«1. Το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας εκδίδεται μέσω χρήσης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα στα πληροφοριακά συστήματα του e-ΕΦΚΑ.

2. Οι χρήστες εισέρχονται στην υπηρεσία έκδοσης Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας αφού προηγουμένως αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet) και καταχωρίσουν τον ΑΜΚΑ τους. Για την είσοδο στην ηλεκτρονική υπηρεσία Εργοδοτών χρησιμοποιούνται οι κωδικοί πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

3. Με την ίδια διαδικασία εκδίδεται και το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας σε περίπτωση Αναπόγραφου Εργοδότη. Κατ' εξαίρεση Αποδεικτικά Ασφαλιστικής Ενημερότητας εκδίδονται μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων στις Οργανικές Μονάδες του e-ΕΦΚΑ, εφόσον δεν είναι εφικτή η χορήγηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)».


Newsbomb.gr