MY KTEO

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Βάκα στο eviatop: Τι έχει γίνει μέχρι τώρα στην Χαραυγή


 Ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα των κατοίκων της Χαραυγής λόγω του ότι στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί και ΡΟΜΑ και  με αφορμή μια ακόμη καταγγελία που έφθασε σήμερα το πρωί στο eviatop από τον κάτοικο της περιοχής Π.Χ(δείτε εδώ)  η δήμαρχος  Χαλκιδέων Έλενα Βάκα σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο eviatop αναφέρει: Στην περιοχή της Χαραυγής μέχρι σήμερα και πάντα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκεί, οι οποίοι μας υποδεικνύουν τις ανάγκες, έχουν γίνει τα εξής:

Έχουν βαφτεί όλες οι διαβάσεις πεζών στον κεντρικό δρόμο, έχουν επισκευαστεί και βαφτεί όλες οι στάσεις των λεωφορείων, έχουν γίνει επισκευές στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου. Κατασκευάζεται πεζοδρόμιο μήκους 500 μέτρων , στο οποίο παράλληλα ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία. 

Μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει ασφαλτόστρωση στον κεντρικό δρόμο και όπου υπάρχει ανάγκη, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των κατοίκων, όπως πχ στην οδό Κέδρων.

Η ΔΕΥΑΧ εκτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο που θα λύσει τα χρόνια προβλήματα της υδροδότησης της περιοχής που παρουσιάζονται κυρίως το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα κατασκευάζεται νέος τροφοδοτικός αγωγός από τον Προφήτη Ηλία μέχρι τον κεντρικό αγωγό που έρχεται από τα Έρια, μήκους 3.880  μ.

Σχετικά με τα αυθαίρετα κτίσματα η αρμοδιότητα για την κατεδάφισή τους ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.  Έχουν ήδη σταλεί από την Πολεοδομία εκθέσεις αυτοψίας, ενώ παράλληλα συντάσσονται και νέες για τη διαπίστωση αυθαιρεσιών.

Έχουμε επικοινωνήσει με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία έχουμε δηλώσει τη διάθεσή μας να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο για την υλοποίηση των κατεδαφίσεων και είμαστε σε συνεργασία μαζί τους. Από ότι γνωρίζουμε υπάρχουν τυπικά και ουσιαστικά ζητήματα, όπως πχ η περίοδος της υγειονομικής κρίσης, που δεν έχουν μέχρι σήμερα καταστήσει εφικτή την πραγματοποίηση των κατεδαφίσεων.

Οι κανόνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης επίσης επιβάλλουν στη ΔΕΥΑΧ να μην πραγματοποιεί διακοπές υδροδότησης. Παρ όλους όμως τους περιορισμούς, επεμβαίνουμε συνεχώς σε αποκαταστάσεις υδατοκλοπών.

Έχουμε αποστείλει έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο αρμόδιο Υπουργείο, για την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης της περιοχής.

Έχουν γίνει δύο συσκέψεις με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων και του τοπικού Συλλόγου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων και Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στην περιοχή τουλάχιστον δυο φορές κάθε μήνα.

Για κάθε μας ενέργεια και έργο ενημερώνεται ο  Πρόεδρος του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.