MY KTEO

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Στον εισαγγελέα ο Λιγνάδης, ζήτησε μετάθεση της απολογίας του (Photos)


Με ισχυρή αστυνομική παρουσία, μεταφέρθηκε στο γραφείο της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψή του για βιασμό κατά συρροή. 

Ο καλλιτέχνης μεταφέρθηκε, συνοδεία αστυνομικών, στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας όπου με τον συνήγορό του θα ζητήσουν τη μετάθεση της προγραμματισμένης για σήμερα απολογίας, ώστε να προετοιμάσουν τις απαντήσεις του κατηγορούμενου σε όσα του καταλογίζονται.

Εν μέσω των εξελίξεων στη δικαστική έρευνα για τη σεξουαλική βία στον χώρο του θεάτρου, ο μέχρι πρότινος κορυφαίος του χώρου προετοιμάζει την υπερασπιστική τακτική του, έναντι της κατηγορίας που του αποδίδεται, σε συνεργασία με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Όπως διαφάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του Α. Κούγια, πρόθεση του κατηγορουμένου είναι η κατά μέτωπο επίθεση με διπλή στόχευση, προκειμένου να στηρίξει την εξ αρχής τοποθέτησή του υπέρ της αθωότητας του.

Επίθεση στους καταγγέλλοντες
Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι έχει υποψίες για σκευωρία στην υπόθεση του εντολέα του. «Πήρα τη δικογραφία η οποία περιλαμβάνει μόνο 4-5 σελίδες και κάποιες καταθέσεις μιας κυρίας 40 ετών», είπε.

Μάλιστα προχώρησε σε επίθεση τόσο στη μάρτυρα-κλειδί η οποία – όπως είπε – είναι πολύ γνωστή στον χώρο του θεάτρου, γνώρισε τον Λιγνάδη σε παράστασή του με τον Μαρκουλάκη στην Πάτρα και πως ισχυρίστηκε ότι απατούσε τον σύζυγό της με τον Λιγνάδη, ο οποίος στη συνέχεια την απέρριψε.

Για τους δύο μηνυτές, ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι είναι «ακραίοι ομοφυλόφιλοι».

Επιτέθηκε μάλιστα στην αξιοπιστία των δύο φερόμενων θυμάτων, λέγοντας ότι «τα θύματα σύχναζαν σε στέκια ομοφυλόφιλων και πήγαιναν σε ξένα σπίτια».

Η υπερασπιστική γραμμή Λιγνάδη
Όπως όλα δείχνουν, ο πρώην διευθυντής της Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιός και σκηνοθέτης θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τόσο τη νομική διαδικασία που κατέληξε στη σύλληψή του όσο και την ουσία της υπόθεσης επιχειρώντας να αποδομήσει καταγγέλλοντες και μάρτυρες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστα πρόσωπα», αλλά και σε ακραία παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας: «παραβιάσθηκε τόσο ακραία το τεκμήριο αθωότητας εις βάρος του δυστυχούς σήμερα εντολέως μου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του, χωρίς να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Εισαγγελέα και εξεδόθη ένταλμα συλλήψεως χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις και με μία εντελώς παράνομη διαδικασία», υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση.

Ο καλλιτέχνης αναμένεται να λάβει τη νόμιμη προθεσμία που ζητά, για αύριο, προκειμένου ο συνήγορός του να προετοιμάσει «ένα επαρκές απολογητικό υπόμνημα», όπως δήλωσε ο κ. Κούγιας.

ΣΕΗ: Ογκώδης φάκελος με υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον εισαγγελέα
Στην Ευελπίδων βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, για να καταθέσει στον εισαγγελέα τους φακέλους για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του θεατρικού χώρου που έχουν καταγγελθεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαρούχας στους δημοσιογράφους, «μας έχει καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσουμε όλους τους φακέλους που αφορούν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

Ανάμεσα στο υλικό που έχει συλλέξει το πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών υπάρχουν περιπτώσεις έκνομων συμπεριφορών από ανθρώπους του θεάτρου σε βάρος συναδέλφων τους ή άλλων προσώπων.


topontiki.gr