MY KTEO

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Tα ξεχωριστά κρεβάτια στα ζευγάρια φέρνουν την ευτυχία σύμφωνα με έρευνα


Πριν από μερικά χρόνια μια εταιρία στρωμάτων διεξήγαγε μια έρευνα προκειμένου να αποδείξει ότι είναι απόλυτα υγιές να κοιμάσαι σε χωριστό κρεβάτι από τον σύντροφό σου.

Σύμφωνα με την έρευνα 1 στα 6 ζευγάρια καταλήγουν να κοιμούνται χωριστά προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους.

Το άγχος και η ένταση της καθημερινότητας φέρνει άτσαλο ύπνο, ροχαλητό αλλά και δυσκολία στο να κοιμηθούμε κάτι που μας κάνει πολλούς να μην έχουμε απόλυτα υγιή ύπνο.

Ο Δρ. Neil Stanley που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε: «Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο της διαταραχής του ύπνου προκαλείται από τον σύντροφό μας.

Ο αντίκτυπος αυτής της διαταραχής στην υγεία και τη σχέσης μας μπορεί να είναι τεράστιος και ο κακός ύπνος επηρεάζει τις επιδόσεις, τις σχέσεις, αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και, μακροπρόθεσμα, συνδέεται με την αύξηση του βάρους, τον διαβήτη τύπου 2 και την κατάθλιψη.

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συμβιβαστούμε για χάρη ενός κοινωνικού στερεότυπου».

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2016 έδειξε πως ο άτσαλος ύπνος δημιουργεί αρκετά προβλήματα στα ζευγάρια καθώς ο εκνευρισμός όλων μας αυξάνεται όταν δεν κοιμόμαστε σωστά.

Ποια είναι η λύση που προτείνει ο γιατρός ώστε να μην αποκτήσουν κατευθείαν διαφορετικές κρεβατοκάμαρες τα ζευγάρια;

«Δύο ενήλικες θα έπρεπε να έχουν ένα κρεβάτι πλάτους τουλάχιστον 1,80 μ, ώστε να αναλογούν στον καθένα 90 εκ., όσο δηλαδή ένα μονό κρεβάτι. Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή.

Εξάλλου, ο ύπνος είναι το πιο εγωιστικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορείτε να μοιραστείτε τον ύπνο σας με κανέναν, οπότε γιατί να μοιραστείτε το κρεβάτι σας;», κατέληξε.


govastileto.gr