MY KTEO

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ο ΕΦΚΑ επιστρατεύει 100 συνταξιούχους υπαλλήλους του για ταχύτερη απονομή συντάξεων


 Μπαίνουν στη μάχη για την απονομή των συντάξεων 100 συνταξιούχοι, πρώην υπάλληλοι του ΕΦΚΑ. Αμοιβή σύμφωνα με την απόδοση, ανάλογα με τον αριθμό των συνταξιοδοτικών φακέλων που επεξεργάζονται.

Ειδικότερα ενεργοποιείται η ειδική ομάδα των 100 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ που θα συνδράμουν τον Φορέα στο έργο επιτάχυνσης της απονομής των συντάξεων και της ταχύτερης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που προβλέφθηκε στον νόμο 4764/2020.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών –που προωθείται προς δημοσίευση- οι εν λόγω συνταξιούχοι θα υπογράψουν οκτάμηνη σύμβαση έργου χωρίς δυνατότητα ανανέωσης με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την υποστήριξη των διαδικασιών απονομής συντάξεων.

Πρόκειται για πρώην υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι κατά το χρόνο της ενεργής υπηρεσίας τους είχαν υπηρετήσει –μεταξύ άλλων- στα αντικείμενα της απονομής συντάξεων όλων των κατηγοριών, της διαδικασίας υπολογισμού του χρόνου ασφάλισης, της διαδικασίας ελέγχου των εισφορών και της υποστήριξης της γραμματείας συντάξεων.

Η μηνιαία μικτή κατ’ αποκοπή αμοιβή κάθε συμβαλλόμενου ορίζεται σε 700 ευρώ, με την προϋπόθεση επεξεργασίας 60 συνταξιοδοτικών φακέλων το μήνα. Σε περίπτωση επεξεργασίας μικρότερου αριθμού φακέλων, η αμοιβή μειώνεται αναλογικά.

Η οργάνωση και επίβλεψη του έργου καθώς και η διαδικασία με την οποία θα πιστοποιηθεί η επίτευξη των στόχων θα καθοριστεί με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.