MY KTEO

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μήνυμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας για την Επέτειο των 200 Ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821


Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους. Δεν ήταν απλώς μια εξέγερση κατά του τουρκικού ζυγού αλλά μια οργανωμένη προσπάθεια των προγόνων μας για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του.

Η συμπλήρωση των  200 χρόνων  από την ελληνική επανάσταση του 1821 αποτελούν την ιδανική αφορμή ώστε να αποτιμήσουμε την Επανάσταση του 1821με ιστορικά κριτήρια, με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα . Είναι η ευκαιρία να τιμήσουμε τους προγόνους μας αλλά και να σκεφτούμε τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχία της Επανάστασης.

Η ομοψυχία την οποία επέδειξαν οι Έλληνες προς τον κοινό σκοπό, η αφοσίωση στο ιδανικό της ελευθερίας, η ελληνική γλώσσα που υπάρχει επί χιλιετίες, η Ορθοδοξία, οι φιλέλληνες, οι ελληνικές παροικίες, οι έμποροι και οι διανοούμενοι της εποχής συνετέλεσαν στην απόκτηση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Σήμερα 200 χρόνια μετά καλούμαστε ως Έθνος να αντιμετωπίσουμε τις ιστορικές προκλήσεις της εποχής μας. Καθήκον όλων μας είναι να διαφυλάξουμε τις αξίες των προγόνων μας ενωμένοι με πίστη στις δικές μας δυνάμεις ώστε να πορευθούμε στο μέλλον με ελπίδα.

 

                                            Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                          Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

                                              ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κ. ΔΑΣΚΟΣ