MY KTEO

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Πριν από 200 χρόνια οι πρόγονοί μας με της καρδιάς το πύρωμα και με το αίμα τους, την άγια ημέρα «ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους», σήκωσαν ψηλά το λάβαρο της Λευτεριάς και χάραξαν τον δρόμο της ανεξαρτησίας μας και της δημιουργίας του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Είναι μεγάλος ο φόρος τιμής που τους πρέπει, είναι μεγαλειώδες το παράδειγμά τους. Από την Αγία Λαύρα μέχρι τα πέρατα της οικουμένης, η ανθρωπότητα τιμά σήμερα την πιο σημαντική επέτειο της νεότερης ιστορίας μας.

Οι εκδηλώσεις μπορεί να περιορίζονται από τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες, ο νους μας όμως, όπως και η ψυχή μας είναι γεμάτα ευγνωμοσύνη και εθνική υπερηφάνεια.

Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας. Να την προασπίσουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ και να νικήσουμε στις διαφορετικές, σύγχρονες μάχες, όπως σε αυτή που δίνουμε με την πανδημία. Να φροντίσουμε τον τόπο μας, τις πόλεις μας, τα χωριά μας και να φανούμε αλληλέγγυοι και ενωμένοι, με ανθρωπιά στον συνάνθρωπο, με καθαρά τα βλέμματα και τις καρδιές μας.

Χρόνια πολλά!