MY KTEO

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης: Για όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν, είναι καθήκον όλων μας να οργανωθούμε και να αντισταθούμε


Για 12 χρόνια διετέλεσε Δήμαρχος Σκύρου ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης από το 2003 έως το 2014. Ένας δήμαρχος που άλλαξε τη Σκύρο, το νησί επί θητείας του απέκτησε ταυτότητα, δυναμική, απέκτησε τη θέση που της άξιζε.  Ο πρώην δήμαρχος, το 2019 συμπορεύθηκε με την παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έναν άνθρωπο που όπως δήλωσε στο Eviatop «εκτιμώ εδώ και πολλά χρόνια και ήθελα να συνεισφέρω στην προσπάθειά της παράταξης να αλλάξει το υπάρχον σύστημα εξουσίας που κυβερνά όλη τη χώρα εδώ και χρόνια. Δυστυχώς, τα συνθήματα της δεκαετίας του 60’ που έζησα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ…»

Ο κ. Χατζηγιαννάκης εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο Eviatop, ξεκαθαρίζει πως δεν θα διεκδικήσει κανένα αξίωμα και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφιος στις εκλογές της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

"Διανύουμε λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων που προκύπτουν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, μια βαθιά υγειονομική, οικονομική και πολιτική κρίση. Επιπτώσεις που αφορούν όλες τις ηλικίες, αλλά, κυρίως, αφορούν τη νέα γενιά που θα κληθεί να ζήσει σε δύσκολες συνθήκες τα επόμενα χρόνια, να ζήσει μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις.

Στις εκλογές για τη συντονιστική επιτροπή δεν επιζητώ και δεν θα διεκδικήσω κανένα αξίωμα. Μοναδικός μου σκοπός είναι η συμμετοχή μου ως απλό μέλος όπου μου ζητηθεί και όπου μπορώ να φανώ χρήσιμος προσφέροντας τις εμπειρίες και όλες τις δυνάμεις που μου απομένουν (πρέπει να είμαι το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της επιτροπής).

Ως ο μεγαλύτερος και επί πολλά έτη ιατρός σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας μας, μπορώ να σας υπενθυμίσω πως δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε τους λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας ως τεμπέληδες και υπεράριθμους, υποσχόμενη περαιτέρω απολύσεις προς όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Την ίδια άποψη εξακολουθεί να έχει και τώρα, όπου παρά την πανδημία και την συνακόλουθη υγειονομική κρίση, δεν προχωρά στην ενίσχυση της στελέχωσης και του εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων και δεν επιτάσσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υγείας στην άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Χαλκίδας με τις δεκάδες κλίνες ΜΕΘ και το ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό.

Πιστεύω ότι οι λαθεμένες επιλογές της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν και μετά το πέρας αυτής.  Είναι δεδομένη η ιδεολογική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ του ιδιωτικού φορέα Υγείας και υπέρ της συρρίκνωσης του δημοσίου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την πανδημία σε εξέλιξη, χρησιμοποιώντας την ως ευκαιρία, προχωρά στην ψήφιση αντεργατικών νόμων, σε επιβολή δυσμενών εργασιακών σχέσεων (ωράριο εργασίας, τηλε-εργασία χωρίς προστασία των εργαζομένων, απολύσεις κ.λ.π). Οι νόμοι αυτοί θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και μετά την πανδημία, αφού είναι επιλογή της κυβέρνησης και η πανδημία πρόσχημα.

Είναι ιδεολογική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζει συνειδητά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Από τους επενδυτές που καταστρέφουν τον περιβάλλον της χώρας μας και ειδικά της Εύβοιας, με τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες χωρίς μέτρο και μέριμνα για τις προστατευόμενες περιοχές, μέχρι τους κλινικάρχες που τους παρέχει τα πάντα για να νοικιάσουν τις κλίνες τους για τους post covid 19 ασθενείς.

Για όλα αυτά είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και θα υπάρξουν αντιδράσεις από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που πλήττονται.

Όμως και σε αυτόν τον τομέα η Νέα Δημοκρατία, με το πρόσχημα της πανδημίας, προχώρησε στην ψήφιση νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και τη δημοκρατική, ειρηνική έκφραση των πληττόμενων πολιτών.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν, είναι καθήκον όλων μας να οργανωθούμε και να αντισταθούμε. Να βγει μπροστά η νέα γενιά, οι νέοι άνθρωποι και να συμπορευθούμε πίσω τους, παρέχοντάς τους τις γνώσεις και την εμπειρία μας.

Αυτοί είναι οι λόγοι συμμετοχής μου στην Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Από τη θέση του απλού μέλους θα προσπαθήσω για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα για την αλλαγή του υφιστάμενου αποτυχημένου μοντέλου διαχείρισης της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε, συμπορευόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, τον οποίο θεωρώ την σημαντικότερη και μοναδική δύναμη του προοδευτικού χώρου που διαθέτει η χώρα."