MY KTEO

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ο Θ. Ζεμπίλης σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα τρέχοντα προβλήματα και την προοπτική αναβάθμισης του Γ.Ν.Χ.


Σε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα προβλήματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του Γ.Ν.Χ. και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Ο Βουλευτής αφού ενημερώθηκε για ζητήματα σχετικά με το οργανόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Γ.Ν.Χ. ευχαρίστησε το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν για την αναχαίτιση του COVID-19 και τόνισε ότι «ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου ως προς την ενίσχυση του Νοσοκομείου, αλλά εμείς οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την άρτια λειτουργία του με την πλήρη στελέχωσή του με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και να ενδυναμώσουμε την Υγειονομική Μονάδα αυξάνοντας τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες».

Παράλληλα ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε ότι «το Γ.Ν. Χαλκίδας ανταποκρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένα σε αυτή την υγειονομική πρόκληση», άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι το Γ.Ν. Χαλκίδας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, ανάμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα της 5ης ΥΠΕ, αναφορικά με τα εμβόλια που έχει πραγματοποιήσει. Παράλληλα με την διαχείριση της πανδημίας, κλιμακώνουμε την προσπάθεια για την μετά Covid-19 εποχή του νοσοκομείου.     

Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει από τώρα να σχεδιάσουμε την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου με νέες κλινικές, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Γ.Ν.Χ.. Αποτελεί, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Πνευμονολογικής Κλινικής, Ψυχιατρικής Κλινικής και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, όπως και η θεσμοθέτηση μονάδας εμφραγμάτων, ώστε το Γ.Ν. Χαλκίδας να μπορέσει να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και να μειώσει τις διακομιδές ασθενών από την Εύβοια στην Αττική.  Σε αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκε και η δυνατότητα προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Μετά από πολλά χρόνια έλλειψης σημαντικών υποδομών υγείας, οι πολίτες της Εύβοιας αλλά και των γειτονικών νομών αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς, καθώς έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν της φροντίδας υψηλών προδιαγραφών παροχών υγείας.