MY KTEO

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Ερέτρια: Αναβολή του θέματος για το Πεζονήσι ζητάει ο Νίκος Αρβανίτης-Έπρεπε πρώτα το θέμα να συζητηθεί στην Κοινότητα


Αναβολή του θέματος περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΤΑΔ Κ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ(για το Πεζονήσι), το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάει ο επικεφαλής Κοινοτικής παράταξης Ερέτριας Νίκος Αρβανίτης. Μιλώντας στο Eviatop έκανε λόγο για απαξίωση της Κοινότητας:

Η απαξίωση της Δημοτικής κοινότητας Ερέτριας συνεχίζεται. Την Τετάρτη 31/3/21 στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ερέτριας υπάρχει θέμα και τελευταίο μάλιστα στη σειρά, περί έγκρισης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΕΤΑΔ Κ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ(για το Πεζονήσι).

Πως είναι δυνατόν να συζητηθεί θέμα στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει πρώτα η δημοτική κοινότητα Ερέτριας; Ο νόμος είναι σαφής: ν.3852/2010 άρθρο 83 Παρ..ι).

Το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας διατυπώνει γνώμη και προτάσεις για την αξιοποίηση των ακινήτων του δήμου που βρίσκονται στην κοινότητα και  για την κάθε μορφής εκμίσθωση και είναι εκ του νόμου υπεύθυνο το συμβούλιο της  κοινότητας για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της κοινότητας.

Ως εκ τούτου ζητώ από τους αγαπητούς συναδέλφους μου το εν λόγω θέμα να αναβληθεί.