MY KTEO

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Άστατος καιρός


Άστατος καιρός βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και νότια. Έντονα φαινόμενα στην Πελοπόννησο. Βόρειοι άνεμοι 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στο Ιόνιο. Στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα είναι τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 18, στη Θεσσαλία από 3 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε πολλές περιοχές στα 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στα ανατολικά και νοτιοανατολικά πελάγη πρόσκαιρα 8. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια και βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.


Πηγή: meteo.gr