500 γραμ. ταλιατέλες (1 πακέτο)
300 γραμ. ζαμπόν βραστό ψιλοκομμένο
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
250 γραμ. τυρί κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος light
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια ογκρατέν, βράζουμε πρώτα τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο, μακρόστενο, πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με το ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά.
Αραιώνουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος light. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τις ταλιατέλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς C για 25-30 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
www.argiro.gr