MY KTEO

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Ζητούν συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το Νοσοκομείο Κύμης


Αίτημα για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το Νοσοκομείο Κύμης κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου Κώστας Κέκης και Κώστας Καρτελιάς:

Αιτούμεθα όπως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη ως Θέμα: «Η άμεση στήριξη του Γ. Νοσοκομείου Κύμης».

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Κύμης που μας στάλθηκε, πραγματοποιήθηκε έκτατο συμβούλιο για τα έντονα προβλήματα του παρουσιάζονται μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να νοσηλεύονται στο Γ.Ν. περιστατικά κορονοιού με πενιχρά μέσα, τόσο από την έλλειψη σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό.

Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και το ότι ήδη δύο ιατροί παθολόγοι (ο ένας παραιτήθηκε & ο άλλος έχει ζητήσει μετάθεση), ενώ στο τέλος του 2021 συνταξιοδοτείται και ο Δ/ντής Παθολογικής, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο αδυναμίας λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα κληθεί το επόμενο διάστημα να νοσηλεύσει περιστατικά covid, καθώς υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη 6 κλινών covid, χωρίς καν να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου αλλά και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για τη νοσηλεία τόσων ασθενών COVID καθώς η νοσηλεία τους απαιτεί αυξημένη παροχή οξυγόνου επομένως θα δημιουργήσει αυξημένα προβλήματα.

Όλα αυτά εγκυμονούν κινδύνους για τους εξουθενωμένους εργαζόμενους και για τους ασθενείς, καθώς δεν θα υπάρχει επαρκές προσωπικό. Αξίζει να καταγραφεί ότι το νοσοκομείο Κύμης λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο που παράλληλα στηρίζει με προσωπικό και το εμβολιαστικό κέντρο των Κονιστρών.

Γίνεται αντιληπτό ότι επιχειρείται με την ελάχιστη δυνατή κρατική χρηματοδότηση, με το ίδιο ανεπαρκές υγειονομικό προσωπικό και τις υπάρχουσες υποδομές, να δοθεί μια αναποτελεσματική πρόχειρη λύση στο πρόβλημα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Με δεδομένο πως μπαίνουν σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού, ειδικά στην παρούσα φάση που καλούνται οι εργαζόμενοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορονοϊού. Θα πρέπει ο δήμος Κύμης Αλιβερίου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, να ζητήσει την ενίσχυση του ώστε να μην οδηγηθεί το Νοσοκομείο στην περαιτέρω υποβάθμιση του και να καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των κατοίκων της περιοχής μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Κέκης, Κώστας Καρτελιάς