MY KTEO

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Μάθε για μένα! Δράση Συλλόγου Αγάπη Χαλκίδας


Για την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού ο σύλλογος Αγάπη σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χαλκιδέων έχει ετοιμάσει διαδικτυακή προβολή της ταινίας " Η Ρουτίνα " και ενημερωτικό βίντεο για την πορεία του συλλόγου:

Ο σύλλογος "ΑΓΑΠΗ" Χαλκίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, επιθυμεί να αναδείξει την ανάγκη αποδοχής των αυτιστικών ατόμων από την τοπική κοινωνία και να κάνει τους συμπολίτες μας αρωγούς στην προσπάθεια αυτή. Μέσα απο την πολυβραβευμένη  ταινία μικρού μήκους "Η ΡΟΥΤΙΝΑ" του Δημήτρη Άντζους και τις εκπληκτικές ερμηνείες των Φωτεινή Ντεμίρη, Τάκη Παπαματθαίου, Ιάσονα Παπαματθαίου, Γιάννη Γρανίδη και των υπολοίπων ηθοποιών, μας μεταφέρουν στην ελληνική πραγματικότητα της ζωής με τον αυτισμό.

Στην ταινία ο Βαγγέλης είναι ένας ενήλικος αυτιστικός χαμηλής λειτουργικότητας, που μετά απο χρόνια θεραπευτικής παρέμβασης  ζει με την οικογένεια του στην ρουτίνα που νιώθει ασφάλεια, χρησιμοποιώντας την μέθοδο TEACCH. Για έναν αυτιστικό χαμηλής λειτουργικότητας, οι δραστηριότητες καθημερινής ζωής είναι μια μεγάλη πρόκληση και ο Βαγγέλης τις έχει κατακτήσει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που λείπει πολύ έντονα απο την ζωή του Βαγγέλη είναι η κοινωνικοποίηση και διέξωδοι διασκέδασης. Επίσης, η ταινία γεννά και ένα μεγάλο ερώτημα, ποιά θα είναι η ζωή του Βαγγέλη χωρις την φροντίδα των γονιών του;

Ο κόσμος του αυτισμού ξενίζει, φοβίζει, εντυπωσιάζει, μαγεύει και γοητεύει το θεατή. Αυτό όμως που κάνει καλύτερα είναι να διδάσκει ότι το διαφορετικό είναι μέρος της ζωής. Και χωρίς το διαφορετικό ο κόσμος μας θα ήταν φτωχότερος και χωρίς ενδιαφέρον. Στα πλαίσια της ημέρας αυτής, η ταινία θα προβληθεί στις 20:00 από το κανάλι του Δήμου Χαλκιδέων στο youtube και θα συμπεριλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα, υπό μορφή Time-lapse, που ετοιμάσαμε για τα πρώτα χρόνια παρουσίας του συλλόγου ΑΓΑΠΗ στην πόλη μας, αφιερωμένο στον πρόσφατα εκλιπόντα πρόεδρο του συλλόγου Νταβέλη Γιάννη.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την εταιρεία  www.creativeconfilms.com και την κυρία Καλλιόπη Βίλλυ Κωτούλα για την δωρεάν διάθεση της ταινίας  https://www.facebook.com/villy.kotula/ https://www.facebook.com/TheRoutine2015 , το Δήμο Χαλκιδέων και τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. για την φιλοξενία.