MY KTEO

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Δεν είναι μονόδρομος η ενεργειακή φτώχεια για τον λαό - Τετρασέλιδο για τα αιολικά πάρκα


 «Η συγκέντρωση αιολικών πάρκων, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος και της διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, με μόνο κριτήριο την κερδοφορία του κάθε μονοπωλιακού ομίλου, έχει επιδεινώσει τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και το περιβάλλον». Αυτό αναφέρει σε τετράσελιδη ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, καλώντας το λαό της περιοχής να «συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να δημιουργηθούν σε κάθε κλάδο, περιοχή, λαϊκή γειτονιά εστίες αντίστασης και αντεπίθεσης, για να βγει στο προσκήνιο ο λαός και να πει αυτός την τελευταία λέξη».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «οι αντιδράσεις των κατοίκων πολλών περιοχών ενάντια στην τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών είναι πλήρως δικαιολογημένες. Αποκαλύπτονται οι μύθοι της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων περί ''προστασίας του περιβάλλοντος από την κλιματική αλλαγή'', ''πολλών και καλών θέσεων εργασίας'', που δήθεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου του λαού». 

Επισημαίνει, ότι «η πρωτοκαθεδρία της Στερεάς δεν είναι τυχαία», καθώς «η εγγύτητα στην Αττική και το ανάγλυφο της περιφέρειας θα συνεχίσει να προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομίλων της Ενέργειας. Η συγκέντρωση των περισσότερων μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού, από φυσικό αέριο, στη Στερεά και η εξελισσόμενη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ακόμη και σε γη υψηλής παραγωγικότητας, επιβεβαιώνουν ότι η περιοχή μας εξελίσσεται σε ενεργειακό κέντρο, σε ένα ''Ελ Ντοράντο'' για τα ενεργειακά μονοπώλια».

Η ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ αναφέρει ότι «υπεύθυνη είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που προώθησαν και υλοποίησαν την στρατηγική της ΕΕ για την απελευθέρωση της Ενέργειας, τη μετατροπή της Ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Αυτή η πολιτική τα τελευταία χρόνια ονομάστηκε “πράσινη ανάπτυξη” και πλέον “πράσινο new deal”».

Καταλήγοντας, καλεί τον λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «δεν είναι μονόδρομος η ενεργειακή φτώχεια, η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η επιδείνωση των όρων διαβίωσης και εργασίας. Ο λαός στον συλλογικό αγώνα, να καθορίσει τη ζωή και το μέλλον του».