MY KTEO

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Συζητήθηκαν προβλήματα επικοινωνίας και συναλλαγών των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων


Την   Παρασκευή   19/03/2021  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  μεταξύ του κ. Κοτρογιάννη Γιάννη, Προέδρου της  Τοπ.  Διοίκησης  του  9ου  Περιφερειακού  Τμήματος  Ανατολικής  Στερεάς  του  Οικονομικού  Επιμελητηρίου και του κ. Μουτουσίδη Στέφανου, Προέδρου της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Εύβοιας, με  τον Διευθυντή  του υποκαταστήματος  Ι.Κ.Α.  Χαλκίδας, κ. Λίασκο Σταμάτη.

    Στην συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα  επικοινωνίας και συναλλαγών των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων με την συγκεκριμένη Υπηρεσία. Παραλαβή συμπληρωματικών εκπρόθεσμων ΑΠΔ, μέσω e-mail. Ζητήματα καθυστέρησης στην διεκπεραίωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για επιδόματα ασθένειας καθώς και έγκαιρης ενημέρωσης ΕΟΠΠΥ της ασφαλιστικής ικανότητας. Διόρθωση ΑΠΔ περιόδου 01/07-30/09 για την επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ξενοδοχείων.

     Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν οφείλονται, πέραν των ειδικών συνθηκών λόγω πανδημίας , κυρίως στην έλλειψη προσωπικού.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία διαθέτει ένα email,  στο οποίο συγκεντρώνονται τα αιτήματα για όλα τα τμήματα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η άμεση απάντησή τους. 

  Συζητήθηκε, επίσης, το πρόβλημα της μηχανοργάνωσης του Παραρτήματος, λόγω της παλαιότητας του εξοπλισμού του.

  Τα τμήματα στα οποία παρατηρήθηκε η έλλειψη επικοινωνίας και  δυσκολία στην διεκπεραίωση των υποθέσεων ήταν το Τμήμα Συντάξεων και το Τμήμα Παροχών.

    Ο κος Λιάσκος ανέφερε, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση  των προβλημάτων , με  την κατάλληλη  διαχείριση του προσωπικού          του Παραρτήματος του ΙΚΑ .

  Από   την  πλευρά  μας,  δηλώσαμε την πρόθεση μας να συμβάλουμε  στην  προσπάθεια             για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των επιχειρήσεων διατυπώνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα.                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                                                                                     

                                             Εκ των Διοικήσεων

 

   Ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ                Ο Πρόεδρος του 9ου Π.Τ. Ο.Ε.Ε.

        Μουτουσίδης Στέφανος                                    Κοτρογιάννης Ιωάννης