MY KTEO

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας για την ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Ν. Εύβοιας


Αρκετούς μήνες μετά από την πραγματοποίηση των ψευτοεκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα ΠΥΣΠΕ με συμμετοχή μόλις 5% Πανελλαδικά και μετά από πολλές «ζυμώσεις», ενημερωθήκαμε και επισήμως, για τη νέα ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ του Ν. Εύβοιας.

 Το κράτος της δεξιάς σε πλήρη ανάπτυξη! Ένα συμβούλιο που αποτελείται από τέσσερα στελέχη της ΔΑΚΕ, που «κοσμούσαν» το ψηφοδέλτιό της για χρόνια και παρίσταναν πριν τις εκλογές πως διαφωνούσαν με την Υπουργό Παιδείας και δεν θα έπαιρναν μέρος στις ψευτοεκλογές και κάποιους άλλους λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς για την «προθυμία» τους στις εντολές της κάθε εξουσίας!!

 Αδιαφορώντας για τη βούληση των συναδέλφων, παρουσιάστηκαν «πρόθυμοι» να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Κεραμέως στελεχώνοντας το ΠΥΣΠΕ, παρά τις αντίθετες αποφάσεις ολόκληρου του κλάδου και της ΔΟΕ!!

 Χωρίς κανένα σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, που αγωνίστηκε να σταματήσει την αδιαλλαξία του Υπουργείου και να συντηρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, ζητώντας παράταση λόγω της πανδημίας, δεν ντρέπονται για τη νέα θέση που τους δόθηκε!!

 Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για μια τέτοια στάση. Πρόκειται για μια προκλητική, αντισυναδελφική συμπεριφορά, που υποτιμά τους αγώνες χρόνων από χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που πιστεύουν στην αξιοκρατία και τις διαφανείς διαδικασίες. Πρόκειται για προδοτική στάση, την οποία αν δεν ανακαλέσουν παραιτούμενοι, θα έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός κλάδου.

 Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ, για διαγραφή των «πρόθυμων», καμία συμμετοχή τους σε συνδικαλιστική δραστηριότητα στο μέλλον και δέσμευση όλων των παρατάξεων πως δεν θα τους συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους.

 Χειρότερη από όλες τις συμμετοχές, είναι αυτή της διευθύντριας του 21ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, η οποία παριστάνει την «εκλεγμένη» με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ (με 7 ψήφους!!!) και αρνήθηκε να παραιτηθεί. Νομίζει πως είναι αιρετός εκπρόσωπος!!! Ο Αιρετός των 7 ψήφων ποιον αλήθεια μπορεί να εκπροσωπεί κυρία Μάγκου; Εσείς δεν ήσασταν που παριστάνατε ότι είχατε αποσύρει την υποψηφιότητά σας, όπως και όλου του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ;

 Αιρετός, αν ανατρέξουμε στην εννοιολογικό περιεχόμενο της λέξης, είναι κάποιος που ανέλαβε ή μπορεί να αναλάβει μια θέση μόνον μετά από εκλογές ή ψηφοφορία και δεν μπορεί να την αναλάβει με διορισμό!

 Πρόκειται λοιπόν για πραξικοπηματική συγκρότηση, δοτών μελών, ενός συμβουλίου που θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης με μελανά χρώματα!!

 Οι μάσκες έπεσαν και οι αλήθειες φάνηκαν, όπως και οι μηδενικές αντιστάσεις που έχουν κάποιοι. Ο κλάδος δεν συγχωρεί τέτοιες μεθοδεύσεις. Τα δοτά μέλη του ΠΥΣΠΕ δεν έχουν καμία συνδικαλιστική αλλά και ηθική νομιμοποίηση και τα καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να παραιτηθούν. Αν δεν το κάνουν, ο Σύλλογος θα επανέλθει με ενέργειές του και θα κρατήσει στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης, το συγκεκριμένο θέμα.

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΟΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 

Ο Πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                     Έφη Βαρβάρου