Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Κάτοικοι απέτρεψαν την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στο βουνό του Καδίου



Χθες, Τετάρτη,  μεταφέρθηκαν τμήματα του ανεμολογικού ιστού και έγινε προσπάθεια να εγκατασταθούν στο βουνό του Καδίου στην Δημοτική Ενότητα Κονιστρών, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι «υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο».
Χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά κάποιων ντόπιων ενημερωθήκαν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής και έσπευσαν αμέσως στο σημείο. Αφού υπήρξε διάλογος, αλλά και κάποιες εντάσεις, εκλήθη τελικά η αστυνομία, η οποία, αφού πήγε  στο σημείο δεν βρήκε πάτημα να επιτρέψει στα άτομα που είχαν αναλάβει την τοποθέτηση του  ανεμολογικού ιστού, να εισέλθουν στο εν λόγω οικόπεδο και κάλεσε με τη σειρά της το δασαρχείο.

Κατέφθασαν και από το δασαρχείο, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να επιτρέψουν να εισέλθει ο οποιοσδήποτε, αφού αποδείχτηκε ότι υπήρχαν ασάφειες ως προς την είσοδο στο σημείο, μιας και διεκδικείται από ιδιώτη και αν ισχύει κάτι τέτοιο, μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν εισέλθει παράνομα.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι, αν και ξέρουν ότι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους, να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση του ανεμολογικού ιστού, πόσο μάλλον και των αιολικών πάρκων, στον τόπο τους, που ανήκει στις προστατευόμενες  περιοχές NATURA. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και καλούνται οι της τοπικής αυτοδιοίκησης να επέμβουν δραστικά, καθώς και οι πολίτες της περιοχής να δείξουν έμπρακτα την αντίθεσή τους, συμμετέχοντας σε επικείμενες κινητοποιήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών.