MY KTEO

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Πρωτοβουλία κατοίκων Δήμου Ερέτριας για την πύκνωση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ


Κλείνοντας ένα μήνα σε αυστηρό lockdown και πέντε μήνες σε γενικό lockdown και με υψηλό ποσοστό κρουσμάτων στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα τα δρομολόγια από και προς την Χαλκίδα αντί να πληθαίνουν, μειώθηκαν δραματικά. Σε ημερήσια βάση πραγματοποιούνται το πολύ τρία δρομολόγια και τα Σαββατοκύριακα μόνο ένα.

Ενδεικτικό της απαράδεκτης κατάστασης είναι το γεγονός ότι εάν κάποιος θελήσει να μεταβεί από την περιοχή της Ερέτρια προς τη Χαλκίδα, μπορεί να το κάνει μέχρι τις 11π.μ  καθώς μετέπειτα δεν υπάρχει άλλο δρομολόγιο. Μάλιστα, ακόμα και αν κάνει αυτό το δρομολόγιο το πιο πιθανό είναι ότι όπως δείχνουν πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα, θα μετακινηθεί  σε  συνθήκες συνωστισμού. Σα να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν μέρες που μεγάλο τμήμα των επιβατών κάνουν ένα μέρος της διαδρομής όρθιοι καθώς δεν υπάρχουν άδειες θέσεις.

Φτάνουμε στο σημείο να πληρώνουμε ένα ούτως ή άλλως πανάκριβο εισιτήριο για να ταξιδέψουμε όρθιοι παστωμένοι σαν σαρδέλες. Να πηγαίνουμε στην στάση μισή ώρα νωρίτερα από το καθορισμένο δρομολόγιο μήπως και χάσουμε το λεωφορείο καθώς το επόμενο δρομολόγιο θα είναι έπειτα από πολλές ώρες, ενώ μπορεί να μη γίνει και καθόλου. Να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά προκειμένου να μεταβούμε με ταξί στην πρωτεύουσα για στοιχειώδεις ανάγκες μας, ακόμα και για να επισκεφθούμε το Νοσοκομείο για απαραίτητες ιατρικές πράξεις. Να φοβόμαστε να μεταβούμε στην Χαλκίδα λόγω παντελούς έλλειψης υγειονομικών μέτρων μέσα στα λεωφορεία. Εν μέσω πανδημίας λοιπόν η κυβέρνηση αντί να φροντίσει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας επιβατών ελεγκτών και οδηγών, να αυξήσει τα δρομολόγια για να αποφευχθούν τέτοια φαινόμενα, πράττει ακριβώς το αντίθετο. Μας πετάει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης τη στιγμή που θα έπρεπε να δείχνει όλη την απαιτούμενη φροντίδα  για την ασφαλή και  μεταφορά του πληθυσμού με σύγχρονα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διεκδικούμε :

           πύκνωση δρομολογίων, σύνδεση της περιοχής μας με της γύρω περιοχές και τη Χαλκίδα, το νοσοκομείο της πόλης

           αυστηρή τήρηση του ορίου πληρότητας που προβλέπεται για την πανδημία

           εξασφάλιση όλων των μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες.

           Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβασή εργασίας τους και μείωση της τιμής του εισιτηρίου, φθηνή μετακίνηση των πολιτών.