MY KTEO

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η Εορτή του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

 




Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε την 25η Μαρτίου   η Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας όλων των απανταχού πιστών που την τιμούν και την  επικαλούνται στις ιερές παρακλήσεις και στους χαιρετισμούς της αλλά  μέσα απο των ύμνων απο την ιερά υμνολογία που απορέουν  της λαμπράς εορτής η οποία τιμήθηκε την παραμονή της εορτής στον φερώνυμο ιερό ναό των Καλημεριάνων Κύμης  όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον  εορτάζοντα Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Μπατή εφημέριο του ιερού ναού και των διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρομου Γκέγκε.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε καταλήλως με τις εόρτιες και πατρικές ευχές του στους πιστούς.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο  τον εφημέριο του ιερού ναού π. Απόστολο Μπασάνο και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκεγκε.

 

Μετά  το πέρας της Θείας Ευχαριστίας  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε καταλήλως στους πιστούς με τις εόρτιες και πατρικές ευχές του και προέστη της Δοξολογίας επι τη Εθνική  Εορτή  και  της επιμνημοσύνου  δεήσεως των πεσόντων υπέρ της πατρίδος.

 

Παρών έδωσαν οι τοπικές  αρχές οι αντιπροσωπείες μαθητών των σχολικών μονάδων της Κύμης  καθώς και οι πιστοί με περιορισμένο αριθμό συμμετοχής εντός του ιερού ναού λόγω των υγειονομικών διατάξεως περιορισμού του κορωνοϊού.

 

Με το κλείσιμο της εορτής ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο δίνοντας μία ατμόσφαιρα συγκινητική σε όλους τους πιστούς.

 

Επίσης στο αναλόγιο έψαλε θαυμάσια τους ύμνους  ο εορτάζων Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.